Barka Emese bronzérmes a birkózó Eb-n

2013.03.21. 16:01

Barka Emese bronzérmet nyert az 55 kilóban a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon.

"Szerintem Emese legyőzi a románt" - mondta kevéssel a bronzcsata előtt Wöller Ákos edző, hozzátéve, hogy ehhez ki kell fárasztani a háromszoros Eb-harmadik Ana Maria Pavalt.

A mérkőzés taktikai küzdelmet hozott. Az első menetben Barka próbálkozott, de nem talált fogást ellenfelén, akit az idő múltával egyre többször próbált aktívabb birkózásra sarkalni a mérkőzésvezető. Paval ennek ellenére végig a magyar csuklóját fogta, így két figyelmeztetés után, tíz másodperccel a szakasz vége előtt megintették, ezzel Barka került előnybe (1-0).

A második menet első felében valamivel aktívabbá vált Paval, de sokáig nem volt veszélyes, amit a szőnyegen csinált, aztán egy gyors mozdulattal mégis Barka mögé került. Mielőtt még nagyobb baj lett volna, szorult helyzetéből szépen fogott vissza a magyar, és riválisa mögé került (1-1). Ez utóbbi pont a bronzérmet jelentette Barka Emesének, mivel a hátralévő időben jól és összeszedetten védekezett.

"Nagyon, nagyon örülök, ezért jöttem. Ezen a meccsen nem az döntött ki az ügyesebb, óriási taktikai harc volt" - mondta sírva Barka, akinek sorra jöttek gratulálni a magyar csapat tagjai és vezetői.

Barka Emese a magyar csapat első érmét szerezte meg Tbilisziben, és egyben pályafutása második Eb-bronzát nyerte. Az aranyat az őt az elődöntőben legyőző svéd Sofia Mattsson nyerte meg.