Hatos mindent megtett, Eb-második lett

2013.03.21. 17:34

Hatos Gábor ezüstérmet szerzett a 74 kilós szabadfogásúaknál a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon.

A 74 kilós aranycsatát az orosz Anzsuar Gyedujev kezdte agilisabban, ám a nagy kapkodás nem vezetett eredményre, sőt Hatos nagyszerűen menekült el egy kitolás elől, milliméterekkel még éppen bent tudott maradni a szőnyegen, riválisa viszont nagy igyekezetében kilépett.

A szombathelyiek olimpiai és világbajnoki bronzérmese ezután is nagyon keményen küzdött, a szakasz második felében azonban egy hasonló, vonal melletti szituációnál kilépett, így ellenfelének járt a pont (1-1), végül a menet is.

A pihenő után tovább folyt a szőnyegen az óriási csata, a küzdelemből pedig az orosz jött ki megint jobban, egy pontjára Hatos minden erőfeszítése ellenére sem tudott válaszolni, így meg kellett elégednie az ezüsttel, ami pályafutása eddigi legfényesebb érme. Hatos a magyar küldöttség második érmét szerezte az 55 kilós Barka Emese után, aki harmadik lett.

"Mindent megtettem" - mondta röviden Hatos a meccs után Gulyás István szövetségi kapitánynak. "Tudom" - jött a felelet és az ölelés válaszul.

"Azt gondolom, hogy az első menetben kellett volna jobban megmozgatni az oroszt, akkor sikerülhetett volna a győzelem" - jegyezte meg Hegedűs Csaba, a magyar szövetség elnöke.

Az egész nap során gyomorrontással küzdő Ligeti bronzmeccse kevés izgalmat tartogatott az azeri Dzsamaladin Magomedov ellen. A 23 éves, tavaly második, 2011-ben Eb-harmadik magyar ugyanis hiába ment előre, indításait rendre megkontrázta riválisa, aki az első menetet 4-0-ra, a másodikat pedig 6-1-re nyerte. Így Ligeti ötödik lett.  • Hírek
  • Bankszámla