800 mecs után kapta 2., ostoba pirosát

2013.03.25. 17:31

Az exmilanos Clarence Seedorf lejátszott már vagy 800 meccset, többnyire szabályosan, de a hétvégén hét év eltelte után igazán ostobán szerezte meg élete második piros lapját néhány másodperc alatt. Nem tudott megegyezni a bíróval, hol hagyja el a pályát.

A Botafogo a 67. percben  2-1-re vezetett a Madureira ellen a brazil bajnokin, a győzelmet meg is akarták tartani, így a 94. percben a megszokott időhúzó cserét is bevetették. A lehívott Seedorf azonban addig kelletlenkedett, hogy mire lement a pályáról, addigra már nem is jöhetett vissza senki a helyére.

A vita bíró és Seedorf között azon támadt, hogy hol is kéne elhagyni a pályát. A Botafogo-játékos szerint ott, ahol a kispad van, míg a játékvezető a közelebbi oldalvonal felé mutogatott. Úgy érezte, Seedorf csak az időt húzza, és ezt egy sárga lappal nyomatékossá is tette. A játékos végül kicsit szaporábbra is vette a levonulást, de hiába, az irányokban még mindig nem egyeztek meg, így a bíró a háta mögött futva, villámgyorsan kiosztotta a második sárgát, majd a pirosat is.

Seedorf eddig egyszer kapott piros lapot, az AC Milan játékosaként a 2005/06-os szezonban egy messinai futballistával pofozkodott.