Asafa Powell handicap-futóversenyen indul

2013.03.27. 10:45

Asafa Powell, a férfi 100 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója szombaton és hétfőn az ausztráliai Stawell Gift elnevezésű handicap-versenyen áll rajthoz, méghozzá füvön.

A viadal komoly múltra tekint vissza, az elsőt még 1878-ban rendezték meg Stawell város Central Parkjában, s azóta csupán négy évben (1942 és 1945 között) maradt el. Az előfutamokat a húsvét előtti szombaton, míg az elődöntőket és a döntőt húsvéthétfőn rendezik.

A handicap-viadalt az teszi különösen érdekessé és izgalmassá, hogy a gyengébb futók előrébbről indulhatnak. A rajthelyeket a nevezési idők alapján jelölik ki, a legjobb és a leggyengébb között maximum tíz méter lehet a távolság. A cél, hogy mindenkinek hasonló esélye legyen a győzelemre.

Asafa Powell - természetesen - a 120 méteres pálya végéről, az alap-startvonal mögül indul majd, míg egy méterrel előtte rajtol Ausztrália jelenlegi legjobb sprintere, Josh Ross.

"A sérülésem után már októberben megkezdtem az edzéseket. Nagyon jó formában érzem magam, annak ellenére, hogy a gyorsító tréningeket nem kezdtük még el" - nyilatkozta Powell hozzátéve, hogy Jamaicában rendszeresen edz füvön, így a hétvégi viadal nem jelent számára problémát.