A szegedi tekések Bajnokok Ligáját nyertek

2013.04.01. 09:30

A tekézőknél BL-győztes lett a Szegedi TE férficsapata, amely a szlovákiai négyes döntő fináléjában a hazai pályán játszó Podbrezovát győzte le.

A Szeged a szombati elődöntőben az osztrák Sankt Pöltent 6-2-re győzte le, majd a Podbrezová elleni, mindent eldöntő meccsen, ugyancsak 6-2-re nyert, ezzel a második BL-trófeáját is megszerezte. Korábban 2006-ban sikerült ez a bravúr.

A döntő egyik kulcsfigurája Zapletán Zsombor volt, aki ugyan kikapott a Podbrezová klasszisától, de a világ legjobbjának számító szerbiai Zavarkó Vilmos a vártnál szorosabb meccsen nyert, így a hazaiak nem tudtak komolyabb előnyre szert tenni. Kiss Norbert, Karsai László és Kakuk Levente is kiválóan versenyzett.

„Az elődöntő szoros volt, a finálé viszont ennél simábban zajlott, hiszen végig vezettünk. A kibővített lelátón közel ötszáz szurkoló foglalt helyet, aztán a végén csak a magyarok hangja hallatszott. Karsai Ferenc klubelnök jól taktikázott; amit elképzeltünk, az bejött" – mondta Kiss Norbert, a szegediek világbajnoka.