Olivér
4 °C
8 °C

Előbb férfiból nő lett, aztán ketrecharcos

2013.04.01. 16:23

Fallon Fox átlagos képességű MMA-harcos, nincsenek komolyabb eredményei, nagy balhéi, eddigi mérlege 5-0, emiatt sem figyelne fel rá a szaksajtó, írja a totaldamage.blog.hu.

Nemrég azonban kiderült, hogy a múltban nevet és nemet is változtatott. Eredetileg Boyd Burkinnek hívták, nemváltását a sporthatóságoknál elfelejtette bejelenteni, de mikor versenyengedélyt kért, minden kiderült.

A 37 éves Fox, aki 16 éves lányával él együtt, azzal mentegetőzött, hogy a műtét első, 2011-ben vívott meccse előtt két évvel történt, már átesett minden beavatkozáson és kezelésen, ami ahhoz kellett, hogy száz százalékban nővé váljon.

A versenyengedélyt kiadó bizottságnak nincs kidolgozott protokollja az ilyen esetekre, nincs szabály, ami alapján eltilthatnák. Legfőbb ellenérvük, hogy Fox csontozata, alapizomzata erősebb, egyéb fiziológiai mutatói (melyek semmilyen beavatkozással nem változtathatók meg) sokkal jobbak, mint az igazi nőknek, így előnnyel indul a szorítóban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?