Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A cselgáncs Eb 180 milliós állami támogatást kapott

2013.04.02. 13:29

Az állam 180 millió forinttal támogatja az április 25. és 28. között rendezendő budapesti cselgáncs Európa-bajnokság lebonyolítását. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az Eb keddi, kampánynyitó sajtótájékoztatóján közölte, a hozzájárulás egyben fedezi a Papp László Sportaréna bérleti díját is.

"A dzsúdósok 13 pontot szereztek a londoni olimpián, ezért külön öröm, hogy a kormány céljainak megfelelően az ő idei Európa-bajnokságukra is Magyarországon kerül sor" - hangsúlyozta az államtitkár. Londonban Ungvári Miklós ezüst-, Csernoviczki Éva bronzérmet nyert.

Tóth László, a magyar szövetség elnöke kifejtette, a sikeres nyári játékok után a közfigyelem a cselgáncsosok felé fordult, így remélhetőleg sokan kilátogatnak majd a 350-400 millió forintos büdzséjű Eb-re, amelynek egyéni küzdelmeiben - az új szabályoknak megfelelően - kilenc férfi és kilenc nő képviseli majd a hazai színeket.

Kovács Antal, a honi dzsúdósport eddigi egyetlen olimpiai bajnoka elmondta, neki sosem adatott meg, hogy hazai Európa-bajnokságon lépjen tatamira, ezért nagy dolog, hogy az 1981-es debreceni férfi Eb után végre teljes létszámban megmutathatja magát a válogatott a közönségnek.

A sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy a Közgép Zrt. négy évre szóló szponzori támogatást nyújt az Ungvári fivéreknek, Miklósnak és Attilának, illetve klubjuknak, a Ceglédi VSE-nek.

Az eseményen a résztvevők - köztük Tuncsik József és Nagy Zsuzsa, az első magyar férfi és női Európa-bajnok - megtekintettek egy werkfilmet a médiakampány előkészületeiről, majd bemutatkozott a kontinenstorna kabalaállata, egy dzsúdóruhába öltözött magyar vizsla, melynek a nevére pályázatot írtak ki a szervezők.

A Magyar Posta kedden bélyeget bocsátott ki a 62. Eb tiszteletére, a lakosság óriásplakátokról, villamosok felületeiről és televíziós kisfilmek révén is tájékozódhat a kontinenstornáról.