Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

A cselgáncs Eb 180 milliós állami támogatást kapott

2013.04.02. 13:29

Az állam 180 millió forinttal támogatja az április 25. és 28. között rendezendő budapesti cselgáncs Európa-bajnokság lebonyolítását. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az Eb keddi, kampánynyitó sajtótájékoztatóján közölte, a hozzájárulás egyben fedezi a Papp László Sportaréna bérleti díját is.

"A dzsúdósok 13 pontot szereztek a londoni olimpián, ezért külön öröm, hogy a kormány céljainak megfelelően az ő idei Európa-bajnokságukra is Magyarországon kerül sor" - hangsúlyozta az államtitkár. Londonban Ungvári Miklós ezüst-, Csernoviczki Éva bronzérmet nyert.

Tóth László, a magyar szövetség elnöke kifejtette, a sikeres nyári játékok után a közfigyelem a cselgáncsosok felé fordult, így remélhetőleg sokan kilátogatnak majd a 350-400 millió forintos büdzséjű Eb-re, amelynek egyéni küzdelmeiben - az új szabályoknak megfelelően - kilenc férfi és kilenc nő képviseli majd a hazai színeket.

Kovács Antal, a honi dzsúdósport eddigi egyetlen olimpiai bajnoka elmondta, neki sosem adatott meg, hogy hazai Európa-bajnokságon lépjen tatamira, ezért nagy dolog, hogy az 1981-es debreceni férfi Eb után végre teljes létszámban megmutathatja magát a válogatott a közönségnek.

A sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy a Közgép Zrt. négy évre szóló szponzori támogatást nyújt az Ungvári fivéreknek, Miklósnak és Attilának, illetve klubjuknak, a Ceglédi VSE-nek.

Az eseményen a résztvevők - köztük Tuncsik József és Nagy Zsuzsa, az első magyar férfi és női Európa-bajnok - megtekintettek egy werkfilmet a médiakampány előkészületeiről, majd bemutatkozott a kontinenstorna kabalaállata, egy dzsúdóruhába öltözött magyar vizsla, melynek a nevére pályázatot írtak ki a szervezők.

A Magyar Posta kedden bélyeget bocsátott ki a 62. Eb tiszteletére, a lakosság óriásplakátokról, villamosok felületeiről és televíziós kisfilmek révén is tájékozódhat a kontinenstornáról.