Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Sportlövő vk: Sidi harmadik légpuskában

2013.04.04. 15:19

Sidi Péter a harmadik helyen végzett a férfi légpuskások között a sportlövők Csangvonban zajló Világkupa-versenyén. A 10 méteres számban háromszoros Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes komáromi lövő az alapversenyt a legjobb eredménnyel, 627,8 körrel zárta.

A döntőben - melyben az alaperedmények már nem számítottak - végül 18 lövést adhatott le, 182,2 körrel zárt, így lett harmadik. A versenyt a kínai Tao Vang nyerte meg az idei Európa-bajnok izraeli Sergey Richter előtt.

Az új szabályok révén a 60 lövéses alapverseny csak a nyolcas döntő résztvevőiről dönt, a fináléban új verseny kezdődik. Ehhez a rendszerhez van, aki nehezen alkalmazkodik, ilyen az olaszok klasszisa, az összetettben olimpiai bajnok, légpuskában pedig vb-címvédő és olimpiai  ezüstérmes Niccolo Campriani. A kiváló lövő a februári Eb-n toronymagasan a legjobb alapot lőtte, ám végül csak a hatodik lett, míg Csangvonban Sidi mögött egy tizedkörrel volt második 60 lövés után, a döntőben azonban ő esett ki először, a nyolcadik helyen zárt.

Sidi szombaton a kisöbű szabadpuska fekvő, míg kedden a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában szerepel.