Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eddig 11 vidéki városban mutatták be a Hajós Alfréd Tervet

2013.04.05. 15:15

Eddig 11 vidéki egyetemi városban mutatták be a felsőoktatási sport szakmai és fejlesztési programját 2020-ig átfogó Hajós Alfréd Tervet. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) pénteki tájékoztatása alapján a január végi, debreceni nyitány után Pécsen, Gödöllőn, Egerben, Győrben, Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, Nyíregyházán, Miskolcon és legutóbb Szegeden bocsátották társadalmi vitára az anyagot. Az érintett városokban Székely Mózes főtitkár részletezte a sportkoncepciót, s a közlemény szerint az egyetemek rektorai, képviselői, valamint a helyi hallgatói önkormányzatok elnökei üdvözölték és támogatásukról biztosították a tervet és a MEFS törekvéseit. Az elkövetkezendő időszakban a budapesti egyetemek kerülnek sorra.

"A felsőoktatási sport ügye és fejlesztése nemzeti szintű érdek és feladat. Óriási szerepe van az egyetemi sportnak, mivel hatása van a személyiségformálásra. Egyik célunk a sportoló értelmiség kialakítása, példaképekkel" - mondta Kiss Ádám, a MEFS elnöke. Hozzátette: a Hajós Alfréd Terv a nemzetközi és magyar felsőoktatási versenysport, a felnövekvő generációk életminőségét jelentősen befolyásoló szabadidősport és a rekreációs célú sportoltatás területén jelöli ki a teendőket.

"Az egyetemi hallgatók mindössze 10-15 százaléka mozog rendszeresen. Ezen mindenképpen változtatni kell!" - közölte.

A Hajós Alfréd Tervet a MEFS a Magyar Olimpiai Bizottság segítségével kívánja felterjeszteni a sportpolitikáért felelős miniszternek. A januári, debreceni bemutató alkalmával Kósa Lajos, a város polgármestere azt mondta: a szakmai egyeztetést követően a jövő évi költségvetési törvény elfogadásával válhat véglegessé a program pénzügyi háttere.