Szarvason a Kolonics-vándorkiállítás

2013.04.05. 07:34

Szarvason, a vizek városában is bemutatkozik a 2008-ban elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok Kolonics Györgyről szóló vándorkiállítás, a Kolonics, a sportlegenda című tárlatot mától május 20-ig tekintheti meg a közönség a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében.

Szekeres István, a helyi tárlat ötletadója és szervezője, egykor szarvasi színekben versenyző magyar bajnok és válogatott kenus elmondta: a hazai kajak-kenu egyik meghatározó városában is méltó emléket kívánnak állítani Kolonics sikeres sportolói pályafutásának, hogy itt is megismerjék a legendás kenus történetét. Szarvas és a környékbeli vizek a sportág fontos helyszínei, amelyek Kolonics életében is szerepet játszottak, sokszor fordult meg ezeken a helyeken - tette hozzá. 

A versenyző sportkarrierjét tablók sora örökíti meg, ezekben edzésnaplók és a szurkolók által küldött buzdító képeslapok mellett a sportoló lapátja, a lapátfogója, illetve védjegye, a fásli helyett használt törölközőcsík is helyet kapott. A vele készült tv-interjúkat szintén meg lehet tekinteni a tárlat keretében. A kiállításra a belépés ingyenes.