Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Olimpiára a repülő mókus csellel!

2013.04.13. 09:43

Ha a birkózásban nap mint nap repülő mókus figurát mutatnának be a versenyzők, akkor senkinek nem fordulna meg a fejében, hogy le kéne venni a sportágat az olimpiai műsorról. De sajnos nem ez a helyzet, mi is csak most láttuk a második ilyet. Azért a nemzetközi szövetség helyében ezzel érvelnénk az olimpiai bizottság előtt, hogy miért maradjon meg ez a sportág.

Az újszerű, az ellenfél feje fölött átszaltózó mögékerülést két évvel ezelőtt Ellis Coleman mutatta be először a junior világbajnokságon. A leleményes húzzással 5-0-s hátrányból is megnyerte a meccset.

Úgy látszik, hogy a repülő mókushoz elengedhetetlen, hogy a birkózó szorult helyzetben legyen, mert az amerikai Renaldo Rodriguez Spencer is 4-3-as hátrányban volt a középiskolás ob-n, és már az utolsó tíz másodpercben jártak, amikor hirtelen ellenfele feje fölött átvetődött, közben derékon ragadta, és a földrevitellel összejött neki a győzelem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?