Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Az öttusázók 3. vk-versenyét Csengtuban rendezik

2013.04.16. 11:46

Az egyesült államokbeli és brazíliai forduló utánaz öttusázók harmadik világkupa-viadalát rendezik szerdától vasárnapig Csengtuban, miközben itthon nemzetközi verseny zajlik majd szombaton és vasárnap.

A kínai vk-t jó néhányan kihagyják, így a magyarok közül is csak három versenyző - Demeter Bence, Demeter Gergely és Cseh Krisztina - utazott el. Ezzel együtt a nemzetközi szövetség honlapjának előzetese szerint csaknem 70 férfi és 60 női öttusázó kezdi meg majd a selejtezős küzdelmeket a 2010-es világbajnokságra felhúzott öttusaközpontban.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a válogatás a riói és a csengtui vk-n, valamint a májusi, hazai - budapesti - fordulón elért eredmények alapján történik majd.

"Az első versenyt, az amerikait azért nem akartam ebbe belevenni, mert az túlságosan korán, a felkészülés korai szakaszában volt" - mondta a szakvezető.

A szombat-vasárnapi nyílt Budapest-bajnokságon a keddi helyzet szerint a hazai résztvevőkön kívül 31 férfi és 30 női versenyző indul majd külföldről.

A magyar felnőtt válogatottak közül többen kihagyják mindkét versenyt, ők a márciusi, brazíliai viadal és a három hét múlva esedékes budapesti vk között a felkészülésre koncentrálhatnak.

Az Európa-bajnokság július közepén lesz a lengyelországi Dzonkówban, az év fő versenyét, a világbajnokságot pedig augusztus közepén rendezik Tajvanon, Kaohsziungban.