Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leterítette a robbanás, de célba ért

2013.04.16. 11:40

A Boston Maratonon a célvonal előtt közvetlenül történt az első robbantás, a felvételeken látható, hogy a betonon elterül egy idős futó, aki egy ideig nem is tudott felkelni.

A 78 éves Bill Iffrig a CNN-nek mesélte el, mi történt vele az utolsó métereken. „A robbanás ereje elkapta a testemet, a lábaim megremegtek, éreztem, hogy a földre zuhanok. Csak méterekre történt tőlem az egész, szörnyen hangos volt, de miután lefutottam 41 kilométert, nem akartam néhány méterrel a cél előtt feladni".

Iffriget később felsegítette az egyik rendező, kicsit szédült, de be tudta fejezni a versenyt, a célba érés után gyalog ment vissza a szállodájába.

A Washington államban élő férfi a hetvenes években kezdett el hegyet mászni, később váltott a futásra, azóta negyvenöt maratonon indult. A mostani idejével elégedett volt.

A hétfői robbantások miatt hárman vesztették életüket a világ egyik legnagyobb maratoni versenyén, száznegyvennégyen sérültek meg.