Karjaiban mentett sérülteket az ex-NFL-es

2013.04.16. 10:05

A robbantások miatt halálos áldozatokat is követelő hétfői Boston Maratonon egy háromszoros Super Bowl-győztes korábbi amerikaifutballista, Joe Andruzzi is segített a mentésben.

A 37 éves férfi 2007-ben legyőzte rákbetegségét, majd létrehozta saját alapítványát, melynek színeiben többen is részt vettek a futáson, hogy a rákbetegeknek gyűjtsenek adományokat. Andruzzi és felesége a célvonalnál állt, hogy üdvözölje a futókat, amikor a két robbanás történt.

A robbantások után rögtön a sérültekhez rohant, segített, ahol tudott, a helyszínen készült - és a világsajtót is bejárt - képen látható, hogy egy sérült nőt hoz ki a karajiban.

Andruzzi nem sokkal később közleményt adott ki, ebben a mentőknek és a rendőröknek mondott köszönetet, akik egyből a helyszínen voltak, és segítették a sérülteket. Kiemelte, a célba ért futók közül többen rögtön rohantak, hogy vért adjanak, és a nézők közül is sokan részt vettek a mentésben.

Joe Andruzzi
Joe Andruzzi

Andruzzinak három tűzoltó testvére van, akik 2001. szeptember 11-én New Yorkban teljesítettek szolgálatot a terrortámadások idején, egyikük az összeomlott World Trade Center-tornyok mellett volt, de nem sérült meg.

Hétfő este több sporteseményt is rendeztek volna Bostonban, de a helyi NHL-es hokicsapat, a Bruins Ottawa Senators elleni meccsét, és az NBA-s Boston Celtics–Indiana Pacers-találkozót is törölték. Utóbbit később sem játsszák le, mert már mindkét csapat bejutott a rájátszásba.

A Bruins arénájának körzetét a bostoni rendőrök lezárták, a helyszínre érkező szurkolóktól azt kérték, azonnal hagyják el a helyszínt. A klub elnöke elmondta, a várossal és a liga vezetésével egyeztetve döntöttek a mérkőzés elhalasztásáról.