Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Karjaiban mentett sérülteket az ex-NFL-es

2013.04.16. 10:05

A robbantások miatt halálos áldozatokat is követelő hétfői Boston Maratonon egy háromszoros Super Bowl-győztes korábbi amerikaifutballista, Joe Andruzzi is segített a mentésben.

A 37 éves férfi 2007-ben legyőzte rákbetegségét, majd létrehozta saját alapítványát, melynek színeiben többen is részt vettek a futáson, hogy a rákbetegeknek gyűjtsenek adományokat. Andruzzi és felesége a célvonalnál állt, hogy üdvözölje a futókat, amikor a két robbanás történt.

A robbantások után rögtön a sérültekhez rohant, segített, ahol tudott, a helyszínen készült - és a világsajtót is bejárt - képen látható, hogy egy sérült nőt hoz ki a karajiban.

Andruzzi nem sokkal később közleményt adott ki, ebben a mentőknek és a rendőröknek mondott köszönetet, akik egyből a helyszínen voltak, és segítették a sérülteket. Kiemelte, a célba ért futók közül többen rögtön rohantak, hogy vért adjanak, és a nézők közül is sokan részt vettek a mentésben.

Joe Andruzzi
Joe Andruzzi

Andruzzinak három tűzoltó testvére van, akik 2001. szeptember 11-én New Yorkban teljesítettek szolgálatot a terrortámadások idején, egyikük az összeomlott World Trade Center-tornyok mellett volt, de nem sérült meg.

Hétfő este több sporteseményt is rendeztek volna Bostonban, de a helyi NHL-es hokicsapat, a Bruins Ottawa Senators elleni meccsét, és az NBA-s Boston Celtics–Indiana Pacers-találkozót is törölték. Utóbbit később sem játsszák le, mert már mindkét csapat bejutott a rájátszásba.

A Bruins arénájának körzetét a bostoni rendőrök lezárták, a helyszínre érkező szurkolóktól azt kérték, azonnal hagyják el a helyszínt. A klub elnöke elmondta, a várossal és a liga vezetésével egyeztetve döntöttek a mérkőzés elhalasztásáról.