Árpád
-2 °C
4 °C

Sehol nem dobnak úgy, mint Nyíregyen

2013.04.17. 13:05
A második egyetemi kidobósbajnokság döntőjében a Sajtos Pogácsa kiütötte az egri Cokelereket, a harmadik helyre a torna legszórakoztatóbb csapata, a veszprémi Mit nem értesz 2.0 jött be.

Ki gondolta, hogy a kidobós tényleg sport?

Nem komoly sporteseménynek, inkább egyetemista bulinak tűnt a kidobósbajnokság döntője, de hamar kiderült, ez tévedés. Jól szervezett, egyértelműen előre megbeszélt, kidolgozott taktikát követő csapatok jutottak a legjobb négybe.

A bronzot a veszprémi Pannon Egyetem csapata, a Mit nem értesz 2.0 nyerte. Nem vették túl komolyan magukat, ki parókában, ki sisakban, ki macinak öltözve játszott, de kiemelkedően. A kupa átvételénél rapeltek, megénekeltették a közönséget, szurkolótáboruk tombolt.

Tiszta Hollywood

A döntőben a feltűnően atletikus Sajtos Pogácsák legyalulták az egrieket. 5-0 után a búcsúszettet odaadták nekik, csapatkapitányuk már a meccs közben letette a labdát a földre, énekeltette a közönséget.

A hollywoodias eredményhirdetésre (konfettieső, szponzorfal, cheerleaderek, folyamatosan beszélő műsorvezető) a pályát körbefutva, aztán négykézláb érkeztek, valószínűleg addigra már pár sör is elfogyott.

„Amikor megláttuk, hogy megint megrendezik a kupát, nem volt kérdés, hogy elindulunk és mindenkit legyőzünk. Ehhez szerencsére szép számmal sikerült lelkesítő szurkolókat is gyűjtenünk. Jelszavunk: vagyunk, akik vagyunk!” – mondta magabiztosan Erdős Zoltán, a győztes csapat kapitánya.

Médiakupa és rekordkísérlet

Hét egyetemi város, Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Eger, Veszprém, Pécs, Győr hallgatói indultak a második Cokeball Egyetemi Kidobós Kupán. Bármilyen egyetemi csapat jelentkezhetett, a területi selejtezőkbe azok juthattak be, akik a legtöbb szurkolót toborozták a Facebookon. A bajnokság egy hónapon át tartott, a selejtezők egyenes kieséssel zajlottak, a budapesti döntőbe a 185 indulóból nyolc csapat jutott. A médiakupát a Nemzeti Sport nyerte. A Sportmaxban volt egy rekordkísérlet is, közel 200 résztvevővel és 250 pöttyös labdával felállították az egyszerre együtt legtöbben kidobósozók magyarországi rekordját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?