Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

372 millió forintot kap a szabadidősport

2013.04.18. 20:30

A tavalyi 271 millió forintnál százmillióval több, 372 millió forint jut az idén a szabadidősporttal kapcsolatos feladatok ellátására - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) csütörtöki közleményéből.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár döntése alapján az összeg jelentős részét a Magyar Olimpiai Bizottság kezeli.

Simicskó István csütörtökön Miért fontos a szabadidősport? címmel tartott előadást a Magyar Sport Házában megrendezett konferencián, amelyen a szabadidősport helyzetét, feladatait és lehetőségeit tekintették át a résztvevők.

"Az egészség megőrzése közös felelősség, amelyre többek között képzéssel, neveléssel, szemléletmód-váltással és élsportolói példamutatással kell felkészülni - idézte az Emmi közleménye az államtitkárt. - A társadalom fizikai aktivitásának növelését csak szemléletmód-váltással érhetjük el."

A szabadidősport megnövelt támogatásához kapcsolódó elsődleges stratégiai cél az, hogy a magyar lakosság körében a rendszeresen sportolók aránya hosszú távon az európai átlagnak megfelelően 25-30 százalékra növekedjen - áll az Emmi közleményében.