Európa olimpiai golfreménységei Tatán

2013.04.18. 12:24

Tata ad otthont péntektől vasárnapig az Európai Olimpiai Reménységek Tornájának, amely a legtehetségesebb 17 éven aluli fiú és lány golfozók felkészülési versenye a 2016-os riói játékokra.

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint az Old Lake Golf Clubban rendezik meg az elsőször  - hagyományteremtő céllal - kiírt tornát, melyen Magyarország a környező országok tehetségeit látja vendégül. A cél az, hogy a viadal 2014-től egy hatállomásos sorozattá bővüljön, így biztosítva a jövő olimpikonjainak a közös edzőtáborozás és versenyzés lehetőségét. A golf 112 év után tér vissza Brazíliában az olimpiai játékok programjába.

A tatai versenyen öt ország, Csehország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország legjobb fiú és lány golfozói versengenek 6-6 fős csapatokkal. Ami a magyarokat illeti, a lányoknál Rózsa Csilla, Vu Fanny, Angyal Sára, Briglovics Boróka, Szemerey Lili és Vadkerti Adél, a fiúknál Csányi Olivér, Horváth Ádám, Horváth Marcell, ifj. Csiki Péter, Rózsa Dávid és Zombori Dániel indul.