Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyulay: a Hungaroring rendezvényközpont is legyen

2013.04.18. 11:55

A Hungaroring évi 210-220 napos hasznosítását jónak véli Gyulay Zsolt, a létesítményt üzemeltető zrt. elnök-vezérigazgatója.

"Arra törekszünk, hogy a Hungaroring ne csak egy Forma-1-es pálya legyen, hanem olyan rendezvényközpont, amelyben cégek, magánemberek megtalálják a számításukat, s a cégek odavonzzák a partnereiket, például csapatépítő tréningekre" - fogalmazott a Hungaroring Sport Zrt. vezetője az M1 Ma Reggel című műsorában csütörtökön.

Gyulay utalt rá, hogy elindult a szezon, s nemsokára - május 3. és 5. között - következik az első jelentős esemény, a túraautó-világbajnokság hazai futama.

"Már harmadik alkalommal rendezünk WTCC-futamot, ez a verseny hihetetlenül népszerű, Michelisz Norbert személyében magyar pilóta szerepel a sorozatban, aki ráadásul tavaly futamgyőzelmet aratott itt" - fogalmazott Gyulay, hozzátéve, hogy a mogyoródi verseny az elmúlt évben és tavalyelőtt is az év futama volt a WTCC-ben.

Mint mondta, ehhez egyrészről jó sportszakemberekre volt szükség, másrészről pedig közönségre.

"Azzal, hogy 40-50 ezer ember jött ki a pályára, és magyar versenyzőnek szurkolhatott, aki ráadásul sikeresen szerepelt, garantált volt a jó hangulat" - mondta, megemlítve még, hogy a WTCC-vel gyakorlatilag egy új világbajnoki sorozatot honosítottak meg és tettek népszerűvé Magyarországon.

Gyulay emlékeztetett rá, hogy a 130 hektáron elterülő Hungaroring az ország legnagyobb sportingatlana, egyben a legnagyobb sportrendezvény-szervező cége, amely immár futófesztivált is rendez majd.

Az elnök-vezérigazgató megismételte, hogy jól haladnak a tárgyalások 2016-ot követő időszakra vonatkozó Forma-1-es szerződéshosszabbításról, s jelezte, "majdnem biztos", hogy az idei futam napján, július 28-án sor kerül aláírásra.