Ábrahám
17 °C
29 °C

Huszonegy magyar a budapesti karate Eb-n

2013.04.18. 14:58

Két-három magyar érem megszerzésére számít a hazai sportági szakszövetség (MKSZ) a budapesti karate Európa-bajnokságon, amelyet május 9. és 12. között bonyolítanak le a káposztásmegyeri Jégpalotában.

A kontinensviadalon egyéniben és csapatban összesen 21 magyar karatéka ad számot küzdelemben és formagyakorlatban felkészültségéről - hangzott el az Eb-előkészületekkel foglalkozó csütörtöki sajtótájékoztatón.

Mészáros János, az MKSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy nagyon fiatal, jó csapat a magyar, amelynek tagjai közül a legjobb esélye a dobogóra kerülésre a versenyzést egyformán hosszabb szünet után újrakezdő két kiváló sportolónak van: a nőknél a többszörös Európa-bajnoki bronzérmes, 55 kilogrammos Tóth Beatrixnak, illetve a 67 kilós férfiak mezőnyében a világklasszisként jegyzett S. Kovács Ádámnak, aki kétszer volt már világbajnoki ezüstérmes, 2009-ben pedig diadalmaskodott a Világjátékokon.

Az elnök hozzáfűzte, hogy a budapesti Eb-n 45-50 ország szereplésével számolnak, ez mintegy 600 versenyzőt jelent. A belépők kelendőségét tekintve annak a reményének adott hangot, hogy a Jégpalotában mind a négy napon telt ház előtt zajlanak majd a versenyek. A hazai szövetség olyan Európa-bajnokságot szeretne rendezni - tette hozzá -, amely sikerével tovább erősíti a karate olimpiai programba kerülésének esélyét.

Az Eb-n induló magyarok

Küzdelem:

Egyéni:

Férfiak:

60 kg: Horváth Ottó

67 kg: S. Kovács Ádám

75 kg: Virág András

84 kg: Molnár Dániel

+84 kg: Bodor Gábor

  nők:

50 kg: Molnár Réka vagy Juhász Nikolett

55 kg: Tóth Beatrix

61 kg: Csák Klaudia

68 kg: Metzger Szandra

+68 kg: Bartha Nikola

  csapat:

  férfiak:

Tadissi Martial, Molnár Dániel, Kőhegyi Zoltán, Szegedi Döme, Höning Alexander, Grozdanov Philip, Peller Ádám

  nők:

Metzger Szandra, Lassingleitner Fruzsina, Bartha Nikola és Juhász Nikolett vagy Molnár Réka

  formagyakorlat:

  egyéni:

férfi: Nagy Botond

női: Miklós Nikolett

  csapat:

Nagy Botond, Pákay Péter, Mihály Péter