Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Huszonegy magyar a budapesti karate Eb-n

2013.04.18. 14:58

Két-három magyar érem megszerzésére számít a hazai sportági szakszövetség (MKSZ) a budapesti karate Európa-bajnokságon, amelyet május 9. és 12. között bonyolítanak le a káposztásmegyeri Jégpalotában.

A kontinensviadalon egyéniben és csapatban összesen 21 magyar karatéka ad számot küzdelemben és formagyakorlatban felkészültségéről - hangzott el az Eb-előkészületekkel foglalkozó csütörtöki sajtótájékoztatón.

Mészáros János, az MKSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy nagyon fiatal, jó csapat a magyar, amelynek tagjai közül a legjobb esélye a dobogóra kerülésre a versenyzést egyformán hosszabb szünet után újrakezdő két kiváló sportolónak van: a nőknél a többszörös Európa-bajnoki bronzérmes, 55 kilogrammos Tóth Beatrixnak, illetve a 67 kilós férfiak mezőnyében a világklasszisként jegyzett S. Kovács Ádámnak, aki kétszer volt már világbajnoki ezüstérmes, 2009-ben pedig diadalmaskodott a Világjátékokon.

Az elnök hozzáfűzte, hogy a budapesti Eb-n 45-50 ország szereplésével számolnak, ez mintegy 600 versenyzőt jelent. A belépők kelendőségét tekintve annak a reményének adott hangot, hogy a Jégpalotában mind a négy napon telt ház előtt zajlanak majd a versenyek. A hazai szövetség olyan Európa-bajnokságot szeretne rendezni - tette hozzá -, amely sikerével tovább erősíti a karate olimpiai programba kerülésének esélyét.

Az Eb-n induló magyarok

Küzdelem:

Egyéni:

Férfiak:

60 kg: Horváth Ottó

67 kg: S. Kovács Ádám

75 kg: Virág András

84 kg: Molnár Dániel

+84 kg: Bodor Gábor

  nők:

50 kg: Molnár Réka vagy Juhász Nikolett

55 kg: Tóth Beatrix

61 kg: Csák Klaudia

68 kg: Metzger Szandra

+68 kg: Bartha Nikola

  csapat:

  férfiak:

Tadissi Martial, Molnár Dániel, Kőhegyi Zoltán, Szegedi Döme, Höning Alexander, Grozdanov Philip, Peller Ádám

  nők:

Metzger Szandra, Lassingleitner Fruzsina, Bartha Nikola és Juhász Nikolett vagy Molnár Réka

  formagyakorlat:

  egyéni:

férfi: Nagy Botond

női: Miklós Nikolett

  csapat:

Nagy Botond, Pákay Péter, Mihály Péter