Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Óriási magyar eredmények a torna-Eb-n

2013.04.18. 20:38

Böczögő Dorina és Makra Noémi egyaránt bejutott a női egyéni összetett pénteki döntőjébe a Moszkvában zajló torna Európa-bajnokság csütörtöki selejtezőjéből.

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint az olimpikon Böczögő 52.732 pontot gyűjtött, ezzel a 12. helyen jutott be a legjobb 24 tornászt - de országonként legfeljebb kettőt - felvonultató fináléba. Az élete első felnőtt világversenyén szereplő Makra szintén jól teljesített, 52.699 ponttal a 13. helyen került be a döntőbe.
A harmadik magyar női indulónak, Divéky Lucának nem sikerült ennyire jól a kvalifikáció, ő 49.266 ponttal a 30. lett az 54 fős mezőnyben, így nem léphet a szerekhez a fináléban.
Szerdán a férfiak selejtezőjéből lólengésben az olimpiai bajnok, címvédő Berki Krisztián, egyéni összetettben pedig Tálas Bence és Rácz Attila jutott döntőbe.
"Elégedett vagyok a lányokkal az egyéni összetett eredményt tekintve - idézte a MATSZ közleménye Altorjai Sándor főtitkárt -, de ide vehetem Tálas Bencét és Rácz Attilát is, hiszen több mint 10 éve nem volt olyan, hogy a férfiaknál és a nőknél is két magyar versenyző szerepeljen az egyéni összetett fináléban, ez óriási eredménynek számít." Kiemelte, hogy az egész Eb-n valamennyi szert tekintve eddig Berki Krisztián kapta a legmagasabb pontszámot.
Az Eb pénteken a női és férfi egyéni összetett finálékkal folytatódik.