Résztvevőcsúcsot várnak a Gerecse50-re

2013.04.19. 11:47

Az idei Decathlon Gerecse50-et komolyabb informatikai háttérrel, és bővülő szolgáltatásokkal rendezik meg szombaton, mondta lapunknak Németh Csaba ultrafutó klasszis, aki a társrendező Magyar Természetjáró Szövetséget képviseli a szervezésben.

Az új honlapon és Facebook-oldalon folyamatos információkat kapnak az érdeklődők a túráról, lehetett online regisztrálni, és az eredmények sem vesznek mostantól homályba: visszakereshető lesz az indulók neve, ideje.

A rendezvény szolgáltatási körén bővítettek: minden induló palackos ásványvízet kap, az üres palackot pedig célban túrórudira válthatja, így várhatóan sokkal kevesebb lesz a szemét az erdőben. Ha valaki mégis találna hulladékot, és azt beviszi a célba, ott valamilyen ajándékot kap cserébe, legalábbis ha az első 1500 beszolgáltató között lesz.Eddig a résztvevők vizet, szódát, zsíros kenyeret kaptak, mostantól gyömülcs szörp, alma, müzliszelet is jár az ugyanakkora nevezési díjért, mondta Németh.

Az ultrafutó azt tanácsolja az indulóknak, hogy azért vigyenek magukkal néhány szendvicset, mert bár a túra útvonalán lesznek boltok, büfék (nem túl sok, nehogy észrevétlenül gasztrotúrává alakuljon a teljesítménytúra), de ne legyen megszorulva senki.

Az online regisztráción eddig több százan jelentkeztek, de a várható jó idő miatt rekordlétszámot vár a rendezőség. (Tavaly a Gerecse50-en és résztávjain, az IVV Gerecse10-en, valamint az IVV Gerecse20-on 5300 résztvevő indult.) Németh elmondta, a várható torlódásokat megpróbálják az új rendszerrel jól kezelni: ha a reggeli start első másfél órájában az első 3000 indulót zökkenőmentesen át tudják engedni, akkor később már nem lehet gond.

A relatív lapos és jól futható pályán profi terepfutók 4 óra körüli időket futhatnak, de az 5-6 órás idő is jónak számít. A Gerecse50 nem verseny, nincsenek díjazva a résztvevők, minden teljesítőnek, aki a 12 órás szintidőn belül legyalogolja a távot, egyformán elismerik a teljesítményét.