Berki Krisztián lába hozzáért a lóhoz

2013.04.20. 14:22 Módosítva: 2013.04.20. 18:11

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián ezüstérmet szerzett a tornászok Moszkvában zajló Európa-bajnokságán a lólengés döntőjében.

A címvédő 6.7-es kiinduló pontú gyakorlatát mutatta be a fináléban, ahol harmadikként szólították. Melegítése jól sikerült, és a verseny előtt is a megszokottak szerint telt napja. A hatszoros Eb-győztes gyakorlatát a rá jellemző stílusban mutatta be, ám a végén volt egy kisebb hibája, aminek hatására a leugrása sem lett tökéletes. Így 15.533 pontot kapott, ez pedig nem volt elegendő az aranyhoz. A gyakorlatát utána bemutató brit Daniel Keatings 15.600 pontot ért el, így a dobogó tetejére állhatott, míg harmadik honfitársa, az olimpiai bronzérmes Max Whitlock lett.

"Örülök az ezüstéremnek, ez is egy érem. Persze nem ezért jöttem, az aranyért szerettem volna küzdeni, de még soha nem voltam második, így egyszer ennek is kell lenni. A felkészülésem teljesen jól sikerült, igazából semmi gond nem volt. A gyakiban a végén volt egy pici rontás, ez pedig azt eredményezte, hogy a leugrásom sem lett tökéletes. Kokó bával is megbeszéltük, a gyakit meg kell csinálni, és akkor meg lett volna az arany, mivel nem volt tökéletes, így ezüstérmes lettem" - nyilatkozta Berki a verseny után.

Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár így értékelt: "A verseny után találkoztam a bírókkal, akik azt mondták, hogy a végén Krisztián lába hozzáért a lóhoz, ezért le kellett vonniuk 3 tizedet, ha ez nem lett volna, simán nyeri az Eb-t. Ennek ellenére elégedett vagyok, hiszen Krisztián hosszabb pihenőt kapott az olimpia után, most pedig visszatért oda, ahol volt, nincs semmi gond a teljesítményével, nem vallott szégyent. Ezen az úton kell továbbhaladni, és a vb-re koncentrálni. Összességében elégedett vagyok a magyar csapat Eb-szereplésével, hiszen az ezüst mellett a  négy egyéni összetett döntő nagyon nagy dolognak számított".