Jácint
17 °C
31 °C

Nem jutott tovább a rögbiválogatott

2013.04.20. 19:58

A magyar rögbiválogatott 16-15-re kikapott Ciprustól az Esztergomban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen és nem jutott tovább a csoportjából. "Hatalmas siker ez, mert egyetlen pontra voltunk a csodától. Ez a ciprusi csapat sorozatban 19. sikerét aratta, legutóbb 2006-ban kapott ki" - mondta Turi Pál, a hazai szövetség elnöke.

A sportvezető a meccs után arról számolt be, hogy mivel Ciprus, a csoport első helyezettje nem tagja a nemzetközi szövetségnek, minden bizonnyal a második magyarok jutnak a következő körbe köszönhetően annak, hogy ezúttal hét ponton belüli különbséggel kaptak ki, és így egy ponttal gazdagodtak. Később azonban jelezte, hogy megkapták a nemzetközi szövetség hivatalos tájékoztatását, miszerint törlik a Ciprus ellen elért eredményeket, amely azt jelenti, hogy a magyarok helyett Szlovénia került a következő körbe.

A magyarok október elején, a bolgárok legyőzésével kezdték a selejtezőket, majd egy szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek a szlovénok vendégeként, két hete pedig legyőzték az osztrákokat. Az ötösből csak az első helyezett jutott a selejtező következő szakaszába, ahol Luxemburggal vagy Norvégiával találkozik.