Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem jutott tovább a rögbiválogatott

2013.04.20. 19:58

A magyar rögbiválogatott 16-15-re kikapott Ciprustól az Esztergomban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen és nem jutott tovább a csoportjából. "Hatalmas siker ez, mert egyetlen pontra voltunk a csodától. Ez a ciprusi csapat sorozatban 19. sikerét aratta, legutóbb 2006-ban kapott ki" - mondta Turi Pál, a hazai szövetség elnöke.

A sportvezető a meccs után arról számolt be, hogy mivel Ciprus, a csoport első helyezettje nem tagja a nemzetközi szövetségnek, minden bizonnyal a második magyarok jutnak a következő körbe köszönhetően annak, hogy ezúttal hét ponton belüli különbséggel kaptak ki, és így egy ponttal gazdagodtak. Később azonban jelezte, hogy megkapták a nemzetközi szövetség hivatalos tájékoztatását, miszerint törlik a Ciprus ellen elért eredményeket, amely azt jelenti, hogy a magyarok helyett Szlovénia került a következő körbe.

A magyarok október elején, a bolgárok legyőzésével kezdték a selejtezőket, majd egy szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek a szlovénok vendégeként, két hete pedig legyőzték az osztrákokat. Az ötösből csak az első helyezett jutott a selejtező következő szakaszába, ahol Luxemburggal vagy Norvégiával találkozik.