Cselgáncs Eb: Csernoviczki elődöntős

2013.04.25. 15:02

Csernoviczki Éva bejutott az elődöntőbe, Zámbori Bence vereségével a vigaszágra került a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján.

Az olimpiai harmadik Csernoviczki (48 kg) - aki erőnyerőként csak a második körben kezdett - 27 másodperces bemutatkozása után, második mérkőzésén is csak másfél percet töltött a tatamin. A tatabányai vb-bronzérmes ugyanis előbb vazaarit érően vitte földre a német Kay Kraust, majd nemsokára már ippont kapott az újabb ledöntésre. Ezzel a 26 éves, háromszoros Eb-ezüstérmes magyar ott van a legjobb négyben, ahol ellenfele a török Ebru Sahin lesz. A két dzsúdós még nem vívott tétmeccset egymással.

A 66 kilogrammos Zámborit két ippongyőzelem után a negyeddöntőben megállította a grúz Lasa Savdatuasvili, aki tavaly legyőzte Ungvári Miklóst a londoni olimpia döntőjében. A bivalyerős kaukázusival a Honvéd 24 éves dzsúdósa sem bírt: riválisa előbb jukót kapott egy akcióra, majd bő másfél perc elteltével ippont érően dobta el. Zámbori így a vigaszágon folytatja, akárcsak Karakas Hedvig (57 kg) és Maros Barbara (52).

A délutáni program fél négykor kezdődik a Papp László Arénában.