Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még két magyar még versenyben a cselgáncs Eb-n

2013.04.26. 13:31

Ungvári Miklós és Krizsán Szabolcs második mérkőzését is megnyerte, Baczkó Bernadett és Szabó Franciska viszont befejezte szereplését a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A háromszoros Európa-bajnok Ungvári (73 kg) a lengyel Piotr Kurkiewicz után a német René Schneiderrel küzdött, és 1:47 perccel a vége előtt előbb vazaarit, majd - a zsűriasztal véleménye alapján - csak jukót kapott dobására. Ez azonban elégnek bizonyult, mivel ellenfele hasztalanul kereste a fogást a 32 éves magyar dzsúdóson. Krizsán Szabolcs (81 kg) az örmény Rafael Davtyan után az olasz Massimiliano Carollóval találkozott, s a mérkőzés felénél ippont érően vitte földre riválisát. Sikerével - Ungvárihoz hasonlóan - már a 16 között jár.

A vb-harmadik Baczkó Bernadett (63 kg) azonban nem bírt a francia Clarisse Abgegnenouval, aki első leszorításáért jukót, a másodikért viszont már ippont kapott, így ő lépett tovább a nyolc közé.

A 70 kilósoknál Szabó Franciska értékelt akció nélküli meccset vívott Laura Vargas-Kochhal, ám míg a németet egyszer, őt kétszer intették, így ellenfelét hirdették ki győztesnek.