Sportközpontot építenek Rákosmentén

2013.04.26. 12:45

Folytatódik a Népkert megújítása a főváros XVII. kerületében, pénteken megkezdték a korábban leégett jégcsarnok bontását, a területen sportcsarnok építését tervezik, uniós támogatással - mondta Riz Levente (Fidesz-KDNP), Rákosmente polgármestere az MTI-nek.

A kerületvezető kifejtette, hogy a 87 ezer lakosú városrész szívében sportközpontot, rekreációs- és szabadidőzónát hoznak létre, ennek részeként már több fontos beruházás elkészült. Ezek között említette a 3,6 kilométeres, Rákos-patak menti kerékpárutat, amely északról határolja a kerület legnagyobb parkját, a Népkertet. Az új biciklis-gyalogos sétány mentén padokat helyeztek ki, fejlesztették a zöldfelületeket, korszerű közvilágítást kapott a szakasz, hamarosan kültéri fitneszeszközöket is telepítenek.

Riz Levente elmondta, jelenleg a Népkert fejlesztése zajlik, 204 millió forintos uniós forrásból többgenerációs játszóteret, BMX- és gördeszkapályát építenek, megújítják a park zöldfelületét. A cél az, hogy a korábban kihasználatlan park új funkciókat kapjon, ezáltal minél többen látogassák.

A Népkert sarkán áll egy romos épületcsoport, amely a 80-as évek végén jégcsarnoknak épült, majd leégett. A romépületben a hajléktalanok rengeteg hulladékot halmoztak fel - mutatott rá a polgármester, kiemelve: több mint húsz éve tájsebként ott áll az omladozó épület a zöldövezeti környezetben. Eddig rendezetlenek voltak a tulajdonviszonyok, de az önkormányzat nemrég megvásárolta a területet, így megkezdődhetett a bontás.

A park fejlesztését végző kivitelező cég közérdekű kötelezettségvállalásként ingyen vállalta a bontást, ezzel egy-két héten belül végeznek. Az önkormányzat elindította egy sport- és rendezvénycsarnok építésének tervezési munkáit, a megvalósítás érdekében uniós forrásokra pályáznak - ismertette Riz Levente, hozzátéve: e létesítmény lesz a központi eleme a sport- és rekreációs zónának.  • Hírek
  • Megtakarítás