Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sportközpontot építenek Rákosmentén

2013.04.26. 12:45

Folytatódik a Népkert megújítása a főváros XVII. kerületében, pénteken megkezdték a korábban leégett jégcsarnok bontását, a területen sportcsarnok építését tervezik, uniós támogatással - mondta Riz Levente (Fidesz-KDNP), Rákosmente polgármestere az MTI-nek.

A kerületvezető kifejtette, hogy a 87 ezer lakosú városrész szívében sportközpontot, rekreációs- és szabadidőzónát hoznak létre, ennek részeként már több fontos beruházás elkészült. Ezek között említette a 3,6 kilométeres, Rákos-patak menti kerékpárutat, amely északról határolja a kerület legnagyobb parkját, a Népkertet. Az új biciklis-gyalogos sétány mentén padokat helyeztek ki, fejlesztették a zöldfelületeket, korszerű közvilágítást kapott a szakasz, hamarosan kültéri fitneszeszközöket is telepítenek.

Riz Levente elmondta, jelenleg a Népkert fejlesztése zajlik, 204 millió forintos uniós forrásból többgenerációs játszóteret, BMX- és gördeszkapályát építenek, megújítják a park zöldfelületét. A cél az, hogy a korábban kihasználatlan park új funkciókat kapjon, ezáltal minél többen látogassák.

A Népkert sarkán áll egy romos épületcsoport, amely a 80-as évek végén jégcsarnoknak épült, majd leégett. A romépületben a hajléktalanok rengeteg hulladékot halmoztak fel - mutatott rá a polgármester, kiemelve: több mint húsz éve tájsebként ott áll az omladozó épület a zöldövezeti környezetben. Eddig rendezetlenek voltak a tulajdonviszonyok, de az önkormányzat nemrég megvásárolta a területet, így megkezdődhetett a bontás.

A park fejlesztését végző kivitelező cég közérdekű kötelezettségvállalásként ingyen vállalta a bontást, ezzel egy-két héten belül végeznek. Az önkormányzat elindította egy sport- és rendezvénycsarnok építésének tervezési munkáit, a megvalósítás érdekében uniós forrásokra pályáznak - ismertette Riz Levente, hozzátéve: e létesítmény lesz a központi eleme a sport- és rekreációs zónának.