Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szilágyi Áron első Athénban

2013.04.27. 16:13

Szilágyi Áron nyerte szombaton a kardozók athéni világkupa-versenyét. A londoni olimpia bajnoka, a világranglista vezetője nagyszerű vívással jutott el az elődöntőig: első négy asszója közül a legszorosabbat is hat tussal, 15-9-re nyerte, még a 64 között a spanyol Pablo Moreno ellen. Ezt követően - a hazai sportági szövetség beszámolója szerint - 15-8-ra verte a francai Nicolas Rousset-t, 15-4-re az orosz Borisz Szavicsot, majd 15-5-re a román Tiberiu Dolniceanut.

Az elődöntőben a francia Vincent Anstett sem tudta megállítani a magyar kardozót, aki 15-10-zel lépett tovább. A döntőben a német Benedikt Wagner volt az ellenfele, de csak a mérkőzés feléig. Szilágyi 8-6 után meglépett és simán győzött 15-9-re. A vk-sorozat idei első három állomásán - Madridban, Padovában és Budapesten - bronzérmes volt, majd Moszkvában ötödikként zárt, s most, a majdnem egy hónapos vívószünetet követően az Akropolisz Kupa megnyerésével tért vissza a pástra. Az athéni viadal 64-es főtábláján hét magyar kardozó szerepelt, de Szilágyin kívül egyikük sem jutott tovább a legjobb 16-nál.