Jolán
2 °C
4 °C

Deák Bárdos 14. bajnoki címét nyerte

2013.04.28. 18:45

A 38 éves Deák Bárdos Mihály vasárnap megnyerte a 120 kg-osok versenyét a kötöttfogású birkózók Cegléden rendezett országos bajnokságán, s ezzel biztosította helyét a szeptemberi, budapesti világbajnokságon induló magyar csapatban. A diósgyőriek ötszörös vb-ezüstérmes birkózója többek között Kiss Balázst, a 96 kg 2009-es világbajnokát, illetve Lám Bálintot, a tavalyi junior vb-győztest múlta felül, s pályafutása 14. magyar bajnoki címét szerezte meg.

A 84 kg-ban - az egy kategóriával lejjebb korábban Eb-t nyert - Bácsi Péter nyert, méghozzá legnagyobb hazai ellenfele, a tavalyi Eb-harmadik Lőrincz Viktor legyőzésével. A nap egyik leginkább várt mérkőzésén az FTC sportolója két menetben, mindkét szakaszban ellenfele hibáját szépen kihasználva győzött.

Az ob-n a londoni olimpia két magyar érmese, a 66 kg-ban ezüstérmes, márciusban Európa-bajnoki címet szerzett Lőrincz Tamás, illetve a játékokon harmadik Módos Péter (55 kg) nem indult. Előbbi kisebb térdsérülése miatt elővigyázatosságból, utóbbi pedig korábbi vállműtéte után még mindig nem versenyezhet.

"A felsőbb súlycsoportokban voltak igazán jó meccsek, így összességében élvezetes verseny volt a mai" - mondta az MTI-nek Struhács György szövetségi kapitány.

A szakvezető a világbajnoki csapattal kapcsolatban elmondta, hogy igazán nagy kérdés már csak a 74 kg-ban van, a többi kategóriában pedig megvan a jelöltje. Módos Péter hamarosan ismét versenyezhet, a helye megkérdőjelezhetetlen, mint ahogy Lőrincz Tamásé is. Jelen állás szerint 60 kg-ban a most 66-ban indult és sérülést szenvedett Kozák István, 84-ben Bácsi, 96 kg-ban Kiss Balázs, nehézsúlyban pedig Deák Bárdos Mihály szerepelhet a világbajnokságon.

A bajnokok:

55 kg: Borsos Dávid (Kaposvár)

60: Krasznai Máté (FTC)

66: Jäger Krisztián (Dorog)

74: Szabó Martin (Sziget SC)

84: Bácsi Péter (FTC)

96: Varga Ádám (Vasas)

120: Deák Bárdos Mihály (Diósgyőr)