Michelisz előbb 3., majd váratlanul lassult

2013.04.28. 15:22

Nehezen indult Michelisz Norbert hétvégéje a WTCC, a túraautós-világbajnokság szlovákiai futamán. A Dunaszerdahely közelében, Dióspattonyban rendezett vb-futam első időmérőjén kigyulladt az autója, de a Zengő Motorsport pilótája és a csapat összerakta a technikát és az időmérőn már hasított Michelisz alatt a Honda, és a 3. helyről vághatott neki a mozgó rajtos első futamnak.

Az első kanyar után megtartotta a harmadik helyét, a többszörös világbajnokkal, Yvan Müllerrel keményen harcolt a pozícióért.

A táv felénél sem sokat változott az élen a helyzet, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro, azaz a két gyári Hondás vezetett, a harmadik, vagyis Michelisz őrizte harmadik helyét, de Müller egyre közelebb került hozzá. A magyar pilóta többnyire a pozícióját védte, nem sikerült közelebb kerülni az első kettőhöz.

Voltak pillanatok, amikor a második helyért harcolhatott volna, de nem sikerült olyan pozíciót fognia, amiből előzni tudott volna. A végén már az első négy helyen autózó mindegyike beletörődött a helyezésekbe, Michelisz az idei szezonban az első dobogós helyezését érte el. Eddig mindössze négy pontja volt a sorozatos technikai hibák miatt.

A második, állórajtos futamot a nyolcadik helyről - az első tíz sorrendjét felcserélik - kezdte Michelisz, a nyolcadik helyet őrizte is az utolsó körig, akkor azonban ismét technikai hibája lett, hirtelen lelassult, és sorra mentek el mellette. Később kiderült, elment a szervója, ezért értékes pontokat bukott, mert csak az utolsó helyen ért be.

A következő két futam a Hungaroringen lesz, a jövő héten.