Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michelisz előbb 3., majd váratlanul lassult

2013.04.28. 15:22

Nehezen indult Michelisz Norbert hétvégéje a WTCC, a túraautós-világbajnokság szlovákiai futamán. A Dunaszerdahely közelében, Dióspattonyban rendezett vb-futam első időmérőjén kigyulladt az autója, de a Zengő Motorsport pilótája és a csapat összerakta a technikát és az időmérőn már hasított Michelisz alatt a Honda, és a 3. helyről vághatott neki a mozgó rajtos első futamnak.

Az első kanyar után megtartotta a harmadik helyét, a többszörös világbajnokkal, Yvan Müllerrel keményen harcolt a pozícióért.

A táv felénél sem sokat változott az élen a helyzet, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro, azaz a két gyári Hondás vezetett, a harmadik, vagyis Michelisz őrizte harmadik helyét, de Müller egyre közelebb került hozzá. A magyar pilóta többnyire a pozícióját védte, nem sikerült közelebb kerülni az első kettőhöz.

Voltak pillanatok, amikor a második helyért harcolhatott volna, de nem sikerült olyan pozíciót fognia, amiből előzni tudott volna. A végén már az első négy helyen autózó mindegyike beletörődött a helyezésekbe, Michelisz az idei szezonban az első dobogós helyezését érte el. Eddig mindössze négy pontja volt a sorozatos technikai hibák miatt.

A második, állórajtos futamot a nyolcadik helyről - az első tíz sorrendjét felcserélik - kezdte Michelisz, a nyolcadik helyet őrizte is az utolsó körig, akkor azonban ismét technikai hibája lett, hirtelen lelassult, és sorra mentek el mellette. Később kiderült, elment a szervója, ezért értékes pontokat bukott, mert csak az utolsó helyen ért be.

A következő két futam a Hungaroringen lesz, a jövő héten.