Gusztáv
3 °C
7 °C

Ötödik a férfi cselgáncs-csapat

2013.04.28. 16:26

Ötödik helyen végzett a férfi válogatott a csapatversenyben a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A magyarok a bronzmérkőzésen az ukránokkal szálltak szembe. Gorjanácz Zsolt (66 kg) fojtással elért ipponnal kapott ki a világbajnok Georgij Zantaraiától, Ungvári Attila (73) pedig egy videóról ellenőrzött, majd megadott ipponnal maradt alul Szerhij Drebottal szemben, miközben edzőjét, Bíró Tamást - a közönség hangos pfújolása közepette - a mérkőzésvezető elküldte a tatami mellől. Csoknyai László (81) egy vazaarit érő szép dobással szépített Vitalij Dudcsik ellen, majd Fogasy Gergő (90) a sorsdöntő meccsen ipponnal vesztett Kvedjau Nabali ellen. Cirjenics Miklós (+90) nyolc másodperc alatt kikapott Dmitro Lucsintól, de ennek már nem volt tétje, a magyarok 4-1-re kikaptak.

Nem sikerült tehát megismételni a korábbi hazai csapat Eb-k sikereit: 2005-ben Debrecen, 2009-ben pedig Miskolc volt a házigazda, előbbi tornán a férfiak ezüst-, a nők pedig bronzéremmel zártak, utóbbin a férfiak Európa-bajnokok lettek, a nők pedig bronzot szereztek.