Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötödik a férfi cselgáncs-csapat

2013.04.28. 16:26

Ötödik helyen végzett a férfi válogatott a csapatversenyben a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A magyarok a bronzmérkőzésen az ukránokkal szálltak szembe. Gorjanácz Zsolt (66 kg) fojtással elért ipponnal kapott ki a világbajnok Georgij Zantaraiától, Ungvári Attila (73) pedig egy videóról ellenőrzött, majd megadott ipponnal maradt alul Szerhij Drebottal szemben, miközben edzőjét, Bíró Tamást - a közönség hangos pfújolása közepette - a mérkőzésvezető elküldte a tatami mellől. Csoknyai László (81) egy vazaarit érő szép dobással szépített Vitalij Dudcsik ellen, majd Fogasy Gergő (90) a sorsdöntő meccsen ipponnal vesztett Kvedjau Nabali ellen. Cirjenics Miklós (+90) nyolc másodperc alatt kikapott Dmitro Lucsintól, de ennek már nem volt tétje, a magyarok 4-1-re kikaptak.

Nem sikerült tehát megismételni a korábbi hazai csapat Eb-k sikereit: 2005-ben Debrecen, 2009-ben pedig Miskolc volt a házigazda, előbbi tornán a férfiak ezüst-, a nők pedig bronzéremmel zártak, utóbbin a férfiak Európa-bajnokok lettek, a nők pedig bronzot szereztek.