Szilágyi Áron kardélre hányta a mezőnyt

2013.04.28. 10:22

Az athéni Világkupa megnyerésével megerősítette vezető helyét a világranglistán Szilágyi Áron, a Vasas 23 éves vívója.

A londoni olimpián aranyérmes kardvívó első egyéni versenyét nyerte augusztus óta, és ezt olyan fölénnyel és eleganciával tette, ahogy a brit fővárosban vívott. Egy asszója volt csak, amelyikben tíz találatot kapott.

„Éppen most kaptam egy sms-t, mely szerint 90:45-re vertem a mezőnyt. Azért ez nem rossz, ugye? Igazából a nap elején éreztem, hogy jó a formám. Jutott idő a felkészülésre, kellett az egyhónapos szünet, minden összejött. Egyedül a francia Anstett elleni elődöntőben volt eleinte szoros az asszóm, de aztán a vége ott is jól sikerült. Remek nap volt, szinte tökéletes” - emlékezett a szövetség hivatalos honlapján.

Szilágyi reméli, fejlődik a vívása, és hogy a tudatos munka eredményre vezető, de figyelmeztetett: a vívásban akadnak olyan napok, amikor minden összejön.

„Betartottam az ígéretem. Az első három idei Vk-versenyen egyaránt harmadik lettem, és Budapesten megfogadtam, hogy szakítok ezzel a szokásommal. Hangoltam egy ötödik hellyel, most viszont nyertem, és ezt az eredményt már örömmel állandósítanám.

A 32 közé jutásért: Szilágyi-Moreno (spanyol) 15:9.
A 16 közé jutásért: Szilágyi-Rousset (francia) 15:8.
Nyolcaddöntő: Szilágyi-Savich (orosz).15:4.
Negyeddöntő: Szilágyi-Dolniceanu (román) 15:5.
Elődöntő:  Szilágyi-Anstett (francia) 15:10.
Döntő: Szilágyi-Wagner (német) 15:9.