Árpád
-2 °C
4 °C

Szilágyi Áron kardélre hányta a mezőnyt

2013.04.28. 10:22

Az athéni Világkupa megnyerésével megerősítette vezető helyét a világranglistán Szilágyi Áron, a Vasas 23 éves vívója.

A londoni olimpián aranyérmes kardvívó első egyéni versenyét nyerte augusztus óta, és ezt olyan fölénnyel és eleganciával tette, ahogy a brit fővárosban vívott. Egy asszója volt csak, amelyikben tíz találatot kapott.

„Éppen most kaptam egy sms-t, mely szerint 90:45-re vertem a mezőnyt. Azért ez nem rossz, ugye? Igazából a nap elején éreztem, hogy jó a formám. Jutott idő a felkészülésre, kellett az egyhónapos szünet, minden összejött. Egyedül a francia Anstett elleni elődöntőben volt eleinte szoros az asszóm, de aztán a vége ott is jól sikerült. Remek nap volt, szinte tökéletes” - emlékezett a szövetség hivatalos honlapján.

Szilágyi reméli, fejlődik a vívása, és hogy a tudatos munka eredményre vezető, de figyelmeztetett: a vívásban akadnak olyan napok, amikor minden összejön.

„Betartottam az ígéretem. Az első három idei Vk-versenyen egyaránt harmadik lettem, és Budapesten megfogadtam, hogy szakítok ezzel a szokásommal. Hangoltam egy ötödik hellyel, most viszont nyertem, és ezt az eredményt már örömmel állandósítanám.

A 32 közé jutásért: Szilágyi-Moreno (spanyol) 15:9.
A 16 közé jutásért: Szilágyi-Rousset (francia) 15:8.
Nyolcaddöntő: Szilágyi-Savich (orosz).15:4.
Negyeddöntő: Szilágyi-Dolniceanu (román) 15:5.
Elődöntő:  Szilágyi-Anstett (francia) 15:10.
Döntő: Szilágyi-Wagner (német) 15:9.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?