A hónap műhelye-díj: márciusban a dorogi birkózók kapták

2013.04.29. 12:57

Márciusi teljesítménye alapján a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózószakosztálya kapta meg hétfőn az A hónap műhelye-díjat, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), az utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Decathlon sportszeráruházlánc alapított.

A harmadszor átadott elismerés odaítélésénél nem volt vita, mivel a végeredményt 25 százalékban befolyásoló közönségszavazást a dorogiak nyerték, illetve a háromtagú zsűri - 75 százalékos súllyal számító - értékelésében is ők voltak a legjobbak 7 helyezési ponttal.

A dorogi klub tanítványai a márciusi hazai kötöttfogású és szabadfogású versenyeken rendre jó néhány súlycsoportban nyertek. Dorogon rendezték meg a közép-európai régió legnagyobb kadett kötöttfogású versenyét, a Fekete Gyémánt-kupát, melyen Torba Erik első, Lévai Zoltán pedig harmadik lett.

A hétfői ünnepélyes díjátadón többek között az olimpiai ezüstérmes, márciusban Európa-bajnokságot nyert Lőrincz Tamás adta át az elismerést, illetve az azzal járó 500 ezer forintos sportszervásárlási utalványt.

Gáspár Tamás, a magyar szövetség főtitkára szintén jelen volt az eseményen, melyet követően az MTI-nek elmondta, hogy folyamatosan nő a nemzetközi nyomás, annak érdekében, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága május végén a birkózás 2020-as olimpiai műsorba vételét javasolja.

A NOB vb februárban hozta nehéz helyzetbe a már az ókori játékokon is alapsportnak számító sportágat, amikor nem javasolta felvételét a 2020-as olimpiai programba. A testület akkori határozata ugyanakkor egyelőre annyit jelent, hogy a birkózásnak május végén meg kell "küzdenie" a hét új csatlakozni kívánó sportággal. A végrehajtó bizottság a nyolcból választ Oroszországban kettőt - egyes információk szerint csupán egyet -, melyeket műsorba vételre alkalmasnak tart, s ezek közül jelöl ki a NOB közgyűlése szeptemberben egyet.