Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hónap műhelye-díj: márciusban a dorogi birkózók kapták

2013.04.29. 12:57

Márciusi teljesítménye alapján a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózószakosztálya kapta meg hétfőn az A hónap műhelye-díjat, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), az utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Decathlon sportszeráruházlánc alapított.

A harmadszor átadott elismerés odaítélésénél nem volt vita, mivel a végeredményt 25 százalékban befolyásoló közönségszavazást a dorogiak nyerték, illetve a háromtagú zsűri - 75 százalékos súllyal számító - értékelésében is ők voltak a legjobbak 7 helyezési ponttal.

A dorogi klub tanítványai a márciusi hazai kötöttfogású és szabadfogású versenyeken rendre jó néhány súlycsoportban nyertek. Dorogon rendezték meg a közép-európai régió legnagyobb kadett kötöttfogású versenyét, a Fekete Gyémánt-kupát, melyen Torba Erik első, Lévai Zoltán pedig harmadik lett.

A hétfői ünnepélyes díjátadón többek között az olimpiai ezüstérmes, márciusban Európa-bajnokságot nyert Lőrincz Tamás adta át az elismerést, illetve az azzal járó 500 ezer forintos sportszervásárlási utalványt.

Gáspár Tamás, a magyar szövetség főtitkára szintén jelen volt az eseményen, melyet követően az MTI-nek elmondta, hogy folyamatosan nő a nemzetközi nyomás, annak érdekében, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága május végén a birkózás 2020-as olimpiai műsorba vételét javasolja.

A NOB vb februárban hozta nehéz helyzetbe a már az ókori játékokon is alapsportnak számító sportágat, amikor nem javasolta felvételét a 2020-as olimpiai programba. A testület akkori határozata ugyanakkor egyelőre annyit jelent, hogy a birkózásnak május végén meg kell "küzdenie" a hét új csatlakozni kívánó sportággal. A végrehajtó bizottság a nyolcból választ Oroszországban kettőt - egyes információk szerint csupán egyet -, melyeket műsorba vételre alkalmasnak tart, s ezek közül jelöl ki a NOB közgyűlése szeptemberben egyet.