Michelisz belehúzott, a második helyről indul

2013.05.04. 11:33 Módosítva: 2013.05.04. 15:49
A túraautó-vb magyar futamának időmérőjén Michelisz Norbert a legvégén belehúzott, és a második rajtkockát szerezte meg.

A túraautó-vb hungaroringi futamán, az időmérő első szakaszában a legtöbb esélyes egy mért kör után kiment a boxba. A nagyobb nevek közül egyedül Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro maradtak kint tovább, előbbinek meg is érte, hiszen az első helyre hozta be a Hondát. Tarquini jó köréig Michelisz a második helyen állt Muller mögött, majd a harmadik helyre csúszott vissza a Q1-ben.

A Q2-t Muller kezdte a legjobban, hatalmas időt ment, mögötte Monteiro, Chilton és Michelisz következett, de egyikük sem tudta leelőzni a franciát, aki több mint egy másodpercet javított saját, tavaly felállított pályacsúcsán. Aztán Michelisz javított, és az utolsó pillanatban a második legjobb idővel ért be.

1. Muller (francia, Chevrolet Cruze) 1:53.426

2. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) 1:53.806

3. Tarquini (olasz, Honda Civic) 1:53.953

Délelőtt, az első szabadedzésen Garbriele Tarquini és Tiago Montero, a két gyári hondás versenyző végzett az élen, Michelisz Norbert pedig alig lemaradva követte őket a negyedik helyen, közéjük csak az az Yvan Muller fért be, akinek a nevéhez fűződik a leggyorsabb WTCC kör a Hungaroringen.

Nem csak az élen volt azonban szoros az első szabadedzés, a 24 fős mezőny első 14 versenyzője 1 másodpercen belül végzett.

A Zengő Motorsport így írt Michelisz időmérőjéről: „Azonnal beugrott az élre, nagyon erős formáját mutatta. Az persze várható volt, hogy a többiek nem kísérőnek jöttek ide, a ringre. Felvették hát, a kesztyűt. Tarquini, Monteiro, Muller, Valente is elészélesedett. Azonnal jött a boxba, kerestük az újabb irányokat. Van ami jobb lett, cserébe kaptunk mást, ami rosszabb, de végre itt már a finomhangolás a főszereplő. Nincs baj a motorral, az elektronikával. Minden ok volt, és a végére még találtunk is valamit, amit Norbi egy negyedik helyre váltott.”

A második szabadedzést is jól kezdte Michelisz, már az első mért körön javított a reggeli idején – ezzel ő kezdett a leggyorsabb idővel, és komolynak mondható, több mint fél másodperces előnyét közel 20 percig tartotta a BMW-s Tom Coronel előtt.

Ekkor jött három Chevrolet versenyző, előbb Tom Chilton került Michelisz elé, majd francia csapattársa, Yvan Müller futotta a legjobb kört. James Nash csatlakozott hozzájuk a harmadik helyen, aztán a címvédő Robert Huff is megelőzte a magyar pilótát a Seattal. Michelisz Norbert végül ötödik lett, de hátránya nem nagy, három tizedmásodpercen belül tudott maradni. A reggel remeklő két gyári hondás, Monteiro és Tarquini a hetedik és nyolcadik helyen zárták a második szabadedzést.

Vasárnap az első, 12.35-kor induló futam gördülő rajttal kezdődik majd.