Birkózó ob Kecskeméten

2013.05.10. 10:11

Az olimpiai bronzérmes Hatos Gábor kivételével a teljes hazai élmezőny szőnyegre lép szombaton Kecskeméten a birkózók szabadfogású és női országos bajnokságán.

A sportági szövetség pénteki tájékoztatása szerint Hatosnak könyöksérülése miatt kell kihagynia a viadalt. Gulyás István szakágvezető a legnagyobb küzdelmet a 96 kg-ban várja, ahol folytathat Szabó Mihály, Szmik Attila és Tóth Rafael versenyfutása.

A női mezőnyben hosszú kihagyás után ismét szőnyegre lép a legeredményesebb magyar, a vb- és Eb-érmekkel rendelkező Sastin Marianna. Műtét és hosszú lábadozást követően versenyez újra a 72 kg-ban a korosztályos világbajnok Németh Zsanett.

Az ob egyik érdekessége lehet, hogy a nők 67 kg-os súlycsoportjában rajthoz áll a cselgáncsozó Szabó Franciska, aki tavaly U23-as Európa-bajnokságot nyert, és nemrég a budapesti felnőtt Eb-n is indult. A 72 kg-ban szerepel Vanessa Wilson Kanadából, akinek magyar az édesanyja, ő maga magyar állampolgár is. 2006-ban pánamerikai junior bajnokságot nyert, tavaly pedig bronzérmes volt a kontinens felnőtt bajnokságán.

A viadalt két szőnyegen, 13 órától rendezik meg a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.