Lázár Vilmos és Boyd Exell az élen a maratonhajtás után is

2013.05.11. 20:06

A ketteseknél Lázár Vilmos, míg a négyeseknél a magyar tulajdonú fogatot irányító ausztrál Boyd Exell áll az élen a szombati maratonhajtást követően is a Windsorban zajló nemzetközi fogathajtóversenyen.

A hétszeres világbajnok Lázár a pénteki díjhajtás megnyerése után a második számban harmadik lett, de előnye alig csökkent, mivel az ezúttal legjobbnak bizonyuló francia Francois Dutilloy komoly hátránnyal várta a maratonhajtást. A díjhajtás után második ír Barry Capstick mindössze 0,03 hibaponttal bizonyult jobbnak a Magyar Lovasszövetség elnökeként is tevékenykedő magyar hajtónál, aki így továbbra is több mint négy ponttal áll az élen összetettben.

Lázár Vilmos ezúttal Boyd Exell lovaival versenyez, s vélhetően a viadal zárása után dönt arról, hogy saját, lipicai fogatával vagy a négyesben vb-címvédő hajtó magyar lovaival indul augusztusban a kettesfogathajtó-világbajnokságon a szlovákiai Tapolcsányban.

"Nagyon nehéz pálya volt, ráadásul pont amikor hajtottam, elkezdett esni az eső, így nagyon csúszóssá vált a talaj. Ahhoz képest, hogy ezt a számot egyáltalán nem gyakoroltam a lovakkal, kiváló eredményt értünk el" - értékelt az MTI-nek Lázár Vilmos, aki úgy vélte, saját fogatánál gyorsabb Exellé, de a fordulékonyságával még akadnak gondok. "Hosszú pályafutásom során talán még sosem hajtottam ilyen gyors fogatot, különösen az egyik lóval vagyok nagyon elégedett, de a saját fogatommal talán pár ponttal jobb lettem volna ebben a számban".

A négyeseknél Boyd Exell díjhajtásban elért sikere után a maratonhajtásban második lett, így Lázárhoz hasonlóan ő is megőrizte vezető helyét, előnye több mint két pont a holland Ysbrand Chardonnal szemben.