Közel ezren a tapolcai amatőr harcművészeti vb-n

2013.05.23. 09:08

Amatőr harcművészeti világbajnokságot rendeznek június végén Tapolcán, melyre ezer versenyzőt várnak a szervezők. Először rendeznek Magyarországon a World All-Style Kick-boxing Federation (WAKF) égisze alatt amatőr világbajnokságot - tájékoztatta az MTI-t a WAKF magyarországi képviselője, Horváth Ferenc szervező.

A június 27. és 30. között sorra kerülő vb-vel kapcsolatban elmondta, a világbajnokságon kevert rendszerű küzdősportok (K1, MMA), tatamisportok és ringsportok szerepelnek, valamint a birkózás válfajának számító grappling, illetve japán, kínai és koreai extrém formagyakorlatok versenye. A versenyzők gyermek, kadett, junior, felnőtt, veterán és gold kategóriában indulhatnak.

Az első magyarországi világbajnokság színhelyéül több okból is Tapolcát választották a szervezők: az önkormányzat támogatja a rendezvényt - Császár László polgármester vállalta a fővédnökséget -, a felújított Csermák József Rendezvénycsarnok pedig kiválóan alkalmas színvonalas sportesemények megrendezésére és a szálláshelyek jóval kedvezőbb árfekvésűek, mint a fővárosban - fejtette ki Horváth Ferenc.