Öt magyar egység az evezős Eb-n

2013.05.30. 16:51

Öt egységben összesen tizenegy versenyző képviseli a magyar színeket a péntektől vasárnapig sorra kerülő sevillai evezős Európa-bajnokságon. A normálsúlyúaknál a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes és az egypárban induló Széll Domonkos száll vízre, míg a könnyűsúlyúaknál kétpárban Matyasovszki Dániel és Galambos Péter duója, négyesben Cselinacz János, Miskolci Dániel, Bodrogi István és Vermes Péter kvartettje, kormányos nélküli kettesben pedig a Révész-testvérek, Zoltán és Péter kettőse próbálkozik majd.

Ficsor László szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta: a Simon, Juhász és a Matyasovszki, Galambos duótól várja a legjobb szereplést, bízik benne, hogy ez a két egység döntőbe jut vagy a B döntő elején végez. Juhász most versenyez majd először azóta, hogy a tavalyi, londoni olimpia előtt fennakadt a doppingellenőrzésen és hét hónapos eltiltást kapott.

Pénteken az elő- és reményfutamokat, szombaton a további reményfutamokat és a középdöntőket rendezik Sevillában, míg a döntőkre a vasárnapi zárónapon kerül sor.