Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Pénteken kezdődik a bécsi ritmikus gimnasztika Eb

2013.05.30. 14:18

Már a helyszínen, Bécsben készül a pénteken kezdődő ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra a magyar felnőtt és junior válogatott. A magyar együttes az elmúlt két hétben két kontrolledzésen vett részt, amelyen valamennyi gyakorlatot előadta. A hazai szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a legjobb magyar rg-s, Vass Dóra mind a négy szerrel hibátlan teljesítményt nyújtott. A magyar bajnok négy új gyakorlattal mutatkozik be az Eb-n. Különlegesség, hogy labdás produkciójának zenéje szöveges, ami Vass szerint feldobja a bemutatót.

"Ha az első tizenöt között tudnék végezni, nagyon boldog lennék" - nyilatkozott Vass Dóra. "Mind a négy koreográfiám új, jelenleg nincs kedvenc szerem, úgy érzem, mostanra mindegyik gyakorlat beérett."

Böröcz Bianka és Kécza Daniella két-két szerrel szerepel Bécsben. A felnőtteknél nyolc gyakorlat alapján egyéni csapat, illetve egyéni szerenkénti eredményt hirdetnek.

A magyar szakvezetés jó eredményt vár a junior együttes kéziszer-csapattól, amely kétszer adja elő ötkarika gyakorlatát. A juniorok az elmúlt világversenyeken általában a legjobb hat között szerepeltek, így a szövetség várakozása szerint akár a szerenkénti nyolcas fináléra is lehet esélyük. A junioroknál két gyakorlat alapján csapatban összetettben és szerenként hirdetnek eredményt.

A magyar válogatott tagjai:

Junior együttes kéziszer-csapat: Bérdi Jázmin, Kiss Boglárka, Ludányi Laura, Pigniczki Fanni, Wehovszky Vivien

Felnőtt egyéni csapat: Vass Dóra mind (a négy szeren versenyez), Böröcz Bianka (karika, buzogány), Kécza Daniella (labda, szalag) 

A program:

Péntek:

juniorok, első bemutató 10.00

felnőtt B csoport (Vass: karika, labda, Böröcz: karika, Kécza: labda) 16.45

Szombat:

juniorok, második bemutató 10.00

felnőtt B csoport (Vass: buzogány, szalag, Böröcz: buzogány, Kécza: szalag) 14.00

Vasárnap:

felnőtt és junior szerenkénti finálék