Szepesi: Ha nagyon ugrálok, kicsinálnak

2013.06.05. 11:41 Módosítva: 2013.06.05. 11:57

Szepesi Nikolett és a szülei is többször jelezték az edzőnek, annak idején mégsem indult vizsgálat amiatt, hogy a korábbi úszónőt 13 éves korában masszőrje szexuálisan molesztálta a gyúrószobában.

"Nem nyithattuk ki a szánkat. Szóltunk az edzőnek, a szülők is mentek hozzá, megbeszélték, és aztán abbamaradt a dolog. Egy párszor még visszamentem, aztán újraindult a dolog, a többit a könyvemben lehet elolvasni" - fogalmazott Szepesi, aki hangsúlyozta: nem ő találta ki a történetet, 26 évesen nem ír le olyat, ami nem igaz.

Az exsportoló további részleteket csak a hivatalos vizsgálaton kíván elárulni, de annyit közölt, hogy mások is meg tudják erősíteni, amiket a közelmúltban megjelent Én, a szexmániás című könyvében leírt.

"Természetesen állok rendelkezésre, és megvannak a megfelelő eszközeim és az embereim, akik alá tudják támasztani, amit mondok. Tehát nem hazudok" - jelentette ki Szepesi, aki hozzáfűzte, hogy folyamatosan jelentkeznek nála olyanok, akik megerősítik az állításait, de hogy kik ők és hányan vannak, azt nem árulta el.

"Ez legyen az én titkom, ez nem a sajtóra és a médiára tartozik" - szögezte le.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, de mivel a szexuális zaklatás kiszabható maximális büntetési tétele tíz év, ennyi az elévülési idő is. Mivel 12-13 évvel ezelőtti esetről van szó, megvan az esély arra, hogy a masszőrt nem lehet büntetőjogi úton felelősségre vonni. Pedig még rokona is megerősítette a zaklatást.

Arra a műsorvezetői kérdésre: nem tart-e attól, hogy a könyvében leírtak - amelyek szerint az uszodában gyerekeket molesztáltak és ütöttek - rossz fényt vetnek a magyar úszósportra, Szepesi nemmel felelt.

"Ez tíz éve volt, és bízom benne, hogy most már ilyen nincsen. Annak viszont örülök, hogy ez odafigyelő érzéseket vált ki az emberekből. A célom is az, hogy figyeljenek oda jobban az emberek a gyermekeikre, minden rezdülésükre, bármire, ha a gyerekeknek a lelkivilága nem olyan, mint ami a megszokott" - fogalmazott a volt úszó, aki szerint ismerőseitől rossz személyes üzenetet még nem kapott a könyve kapcsán.

"Az bántott, hogy volt egy személy, aki azt mondta, mostantól már nem tud rám úszóként nézni" - tette hozzá Szepesi.