A lejárt határidő után hat kandidáló a NOB-elnöki posztra

2013.06.07. 11:15

Hivatalossá vált, hogy hatan pályáznak a távozó elnök, Jacques Rogge helyére a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB). A jelentkezési határidő csütörtök éjfél volt.

Eddig az időpontig Thomas Bach, a NOB német alelnöke, Ng Ser Miang, Szingapúr korábbi Magyarországra akkreditált utazó nagykövete, aki szintén a NOB alelnöke, a Puerto Ricó-i Richard Carrion, a NOB pénzügyi bizottságának vezetője, Vu Csing-kuo, a NOB végrehajtó bizottságának tagja, a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) tajvani elnöke, Dennis Oswald, a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) első számú vezetője, valamint az olimpia és világbajnok rúdugró, harmincötszörös világcsúcstartó ukrán Szergej Bubka, hazája olimpiai bizottságának elnöke, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) alelnöke jelentette be, hogy harcba száll a posztért.

A kandidálók július 3-án és 4-én Lausanne-ban, a NOB rendkívüli ülésén ismertethetik terveiket, majd a NOB 125. közgyűlése szeptember 10-én, Buenos Airesben dönt arról, ki lesz a jelenlegi belga elnök utóda, egyben az ötkarikás szervezet kilencedik vezetője. Rogge 12 év után távozik a NOB éléről.