Michelisz harmadik Moszkvában

2013.06.09. 12:40 Módosítva: 2013.06.09. 13:37

Mihcelisz Norbert jól kezdett a moszkvai WTTC-futamon, Robert Huffot megelőzve feljött a harmadik helyre. Az első két helyen Yvan Muller és Coronel autózott. Aztán egy sérült autó miatt lassították a futamot, majd meg is állították, mert az autó mentő munkagép is meghibásodott. Az élen nagy verseny folyt, de Michelisz tartani tudta pozícióját és harmadik második helyét szerezte, a Hungaroringen elért második helyével már összesen négy pódiumhelyezése van idén.

Az első futam végeredménye: 1. Yvan Muller (francia, Chevrolet), 2. Tom Coronel (holland, BMW), 3. Michelisz Norbert (magyar, Honda).

1. futam - Harmadik hely! 2013, WTCC - Moscow Raceway

Rosszul kezdte a második futamot, helyezkedett, de a külső ívre, így aztán visszaesett, a nyolcadik-kilencedik helyen autózott. A negyedik körben Tarquini és Coronel akadt össze, Thompson kiesett, Tarquini ment tovább. Hihetetlen verseny volt, a célegyenesben négyen álltak egymás mellett, a nagy adok-kapokból Michelisz jött ki jól, aki a hatodik lett a karambolok után. Muller az összes rutinját kihasználva jött egyre feljebb. Michelisz végül ötödik lett a második futamban.

A vb-pontverseny állása 12 verseny után (még 12 van hátra):
1. Yvan Muller (francia, Chevrolet Cruze) 246 pont, 2. Gabriele Tarquini (olasz, Honda Civic) 133, 3. Michel Nykjaer (dán, Chevrolet Cruza) 127, ...6. Michelisz Norbert (Honda Civic) 90

"'Szerencsére az első futamon nagyon jól elkaptam a rajtot és meg tudtam szerezni a dobogót érő helyezést, az autó pedig elég jó volt ahhoz, hogy fel is tudjam tartani a hátulról jövő támadásokat, így nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta az MTI-nek a versenyző, aki hozzátette, hogy a második futamban a rajt utáni tülekedésben két ütést is kapott az autója.