Edzőregisztrációt sürget a MET új elnöke

2013.06.13. 21:49

A jövőben az edzők továbbképzésére koncentrál a Magyar Edzők Társasága (MET), amely a szövetségekben és egyesületekben tájékozódik majd a trénerek helyzetéről, és fel akarja mérni, hogy az edzők a végzettségüknek megfelelő munkát végeznek-e.

Erről Molnár Zoltán, a MET új elnöke beszélt az elnökség tatai edzőtáborban tartott csütörtöki ülésén, amelyre a MET és a Magyar Olimpiai Bizottság által a TAO-támogatásban részesülő öt látvány-csapatsportág képviselőinek szervezett kétnapos továbbképzés előtt került sor.
Hozzátette, regisztrálni akarják az edzőket, mert jelenleg 12-13 ezer tréner dolgozik az országban, a MET-nek azonban alig 1300 tagja van.
"A társaság célkitűzése változatlan, az edzők érdekvédelme, erkölcsi és anyagi elismerése áll előtérben" - fogalmazott a MET közleményében Molnár Zoltán, s azt mondta, amíg korábban főleg az olimpiai sportágak edzőire koncentráltak, a jövőben a szabadidősport, a paralimpiai és a nem olimpiai sportágak képviselőit is bevonják. Az új elnökségben ennek megfelelően helyet kapott Horváth Rita, Gömöri Zsolt és Leyrer Richárd is.
Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelő államtitkára az eseményen kijelentette, hogy az edzők áldozatos, szakértő munkája alapozza meg a magyar sport sikereit, ezért arra törekednek, hogy az edzők anyagi elismerése is megfelelő legyen.