Válogatott úszó állt ki Szepesi mellett

2013.06.13. 10:00

Újabb válogatott úszó állt ki Szepesi Nikolett mellett. A Blikknek neve elhallgatását kérő versenyzőnő megerősítette a Spartacus gyúrójának (Bacsa István) módszereit, a szexuális zaklatást.

„Miután bementem a masszőrszobába, becsukta az ajtót, és mondta, hogy toljam le a fürdőruhámat, és feküdjek a padon hasra. Ezzel nem volt semmi gond, ez mindig így zajlott, hiszen a hátunkat máshogy nem tudta volna legyúrni. Azonban miután végzett, Kicsi bácsi azt mondta, hogy forduljak a hátamra, mert a mellemet is meg kell masszírozni. Ekkor pánikszerűen felhúztam a fürdőruhámat, felpattantam, és kirohantam a szobájából. Ez volt az első és az egyetlen alkalom, hogy próbálkozott nálam, igaz, többé nem is mentem hozzá. Nem sokkal később inkább abbahagytam az úszást” – elevenítette fel a lapnak.

Annyit tett még hozzá, hogy az edző, Turi György többször lekurvázta az anyját, ha nem volt megfelelő a részideje.

Turi mellett nyílt levélben álltak ki tanítványai, igaz egyik olimpiai bajnoknő – Egerszegi Krisztina, Kovács Ági, Risztov Éva - sem írta alá, pedig Turi velük is dolgozott. (Egerszegi valamennyi sikerét később, Kiss Lászlóval érte el.)

A rendőrség feljelentés-kiegészítést kért a hazai szövetségtől.

Bacsa úgy reagált a vádakra, hogy nem szopogatott, nem nyalogatott, és az örökös magyar bajnok Szepesi megbolondult.