Döntős a férfi kardcsapat az Eb-n

2013.06.21. 14:09

A férfi kardcsapat bejutott a döntőbe, míg a női párbajtőr-válogatott kikapott a négy között, s így a bronzéremért léphet pástra a zágrábi vívó Európa-bajnokság pénteki zárónapján. A Szilágyi Áron, Iliász Nikolász, Gáll Csaba, Gémesi Csanád összeállítású csapat a németek ellen nehezen kivívott negyeddöntős siker után az ukránokkal találkozott a négy között.

A mérkőzésen a negyeddöntőben beugróként kiválóan teljesítő Gáll Csaba kezdett Gémesi helyén, ám ezúttal nem tudott olyan hatékony lenni, mint a németek ellen. Mínusz hetes mutatóval állt két meccse után, így most Gémesinek kellett beszállnia. Ő eggyel hozta saját párharcát, s mivel Iliász jól (+5), Szilágyi (+9) pedig - ahogy az egész nap során, úgy ezúttal is - kiemelkedően vívott, a csapat magabiztos, 45-37-es sikerrel került a fináléba. A 16 órakor kezdődő döntőben - a románokat verő - Olaszország legjobbjai várnak a magyarokra.

A Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina, Antal Edina alkotta párbajtőr csapat korábban Svájc, majd - nagy csatában - Ukrajna legjobbjait legyőzve jutott a legjobb négy közé, ahol a világbajnok románok következtek. A magyar együttes - Szász, Révész, Budai felállásban - kiválóan tartotta magát az egész mérkőzés során, két asszóval a vége előtt mindössze két tus volt a hátránya. A végén aztán Révésznek nem sikerült az Urdea elleni meccse (4-6), így az egyéniben bronzérmes Szász négy tus hátrányból kezdett az Európa-bajnok Ana Branza ellen, s hiába jött fel két tusra, végül a román biztosan szerezte meg a győzelmet csapatának (32-37). A 14.30 órakor kezdődő bronzmeccsen az olaszok lesznek Kovács Iván vezetőedző együttesének ellenfelei.

Férfi kard, csapat:

Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 45-37, Olaszország-Románia 45-33

Női párbajtőr, csapat:

Elődöntő: Románia-Magyarország 37-32, Észtország-Olaszország 44-39