Eb-ezüstérmes a férfi kardcsapat

2013.06.21. 18:08 Módosítva: 2013.06.21. 19:51

Ezüstérmet nyert a Szilágyi Áron, Iliász Nikolász, Gáll Csaba, Gémesi Csanád összeállítású magyar férfi kardválogatott a zágrábi vívó Európa-bajnokság pénteki zárónapján.

Somlai Béla vezetőedző csapata a spanyolok, a németek és az ukránok legyőzése után a döntőben fordulatos küzdelemben maradt alul 45-40-re az olaszokkal szemben.

A kardozók ezüstjével a magyar küldöttség öt éremmel zárta szereplését a horvát fővárosban. Korábban a férfi párbajtőr-válogatott második, míg egyéniben Szász Emese, valamint a női tőr-, illetve párbajtőrcsapat harmadik lett.

Éremtáblázat

Az elmúlt évi egyhez képest lényegesen jobb eredménnyel, öt éremmel - két ezüsttel és három bronzzal - fejezte be a magyar küldöttség a zágrábi vívó Európa-bajnokságot. Az éremtáblán az olaszok végeztek az élen.

Második lett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású párbajtőrcsapat és a Szilágyi Áron, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Gáll Csaba alkotta kardválogatott, míg a harmadik helyet szerezte meg a párbajtőröző Szász Emese egyéniben, illetve csapatban Antal Edinával, Budai Dorinával és Révész Juliannával együtt, továbbá a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin tőregyüttes.

ARANY    EZÜST    BRONZ
Olaszország         3        1        4
Németország        3        -        1
Románia            2        1        -
Oroszország        1        3        1
Ukrajna            1        1        2
Észtország        1        -        -
Svájc            1        -        -
Magyarország        -        2        3
Franciaország         -        2        2
Lengyelország         -        1        3
Görögország        -        1        -
Nagy-Britannia        -        -        2