Loeb Micheliszékkel megy 2014-ben

2013.06.25. 14:27

Hivatalosan is bejelentette a Citroën a korábbi találgatások után, hogy jövőre beszáll a WTCC-sorozatba (túraautó-vb), ahol a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastian Loeb lesz az egyik pilótája.

„A WTCC több szempontot is képvisel, ami fontos a Citroennek: nagy médialefedettséggel bír, a szabályok miatt alacsonyan maradnak a költségek, a futamok pedig világszerte zajlanak, olyan fontos piacokon, mint Oroszország, Kína vagy Dél-Amerika” - mondta Frederic Banzet, a francia márka vezérigazgatója.

Loeb 2004-12 között zsinórban kilencszer lett ralibajnok, ami egyedülálló az autósportban. A 39 éves francia idén már csak félgőzzel versenyez, eddig három futamon indult, melyből kettőt meg is nyert, utoljára hazájában, Franciaországban versenyez majd a ralisok között október 4-7. között.

„Már alig várom, hogy a versenypályán legyünk az autóval, és tesztelhessünk. Ezt az átmeneti évet arra használtam, hogy több mindent kipróbáljak, és fejlesszem a versenypályás vezetésemet. Nem fogok egyből nyerni, de egy napon oda szeretnék érni” - nyilatkozta a váltásról Loeb.