Éjszakai meccsek lesznek az NB I.-ben

2013.07.05. 23:09

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mára kifogytak a sporthírek, szombaton folytatjuk, tartsanak akkor is velünk!

  • A tetőt behúzták, a meccset folytatták, fordulatot nem hozott a kényszerpihenő. Andy Murray a negyedik szettet is megnyerte, így végül 6:7, 6:4, 6:4, 6:3-mal hozta a második elődöntőt Wimbledonban. Vasárnap a két első kiemelt, Novak Djokovics és Murray játsszák a döntőt.

  • Janowicz 4:2-re is vezetett Murray ellen a harmadik szettben, mégis a skót hozta végül 6:4-gyel a játszmát. Behúzzák a tetőt, addig szünetel kicsit a második elődöntő Wimbledonban.

  • A tie breakben elbukott első szett utána egy brék döntött a másodikban, Murray 6:4-gyel egyenlített a második wimbledoni elődöntőben. De hol van még a vége?

  • Wayne Rooney nem eladó

    A Manchester United futballistáinak vezetőedzője leszögezte, hogy Wayne Rooney marad a bajnokcsapatnál, a válogatott csatár nem eladó. David Moyes így akarta rövidre zárni azoknak a pletykáknak az áradatát, amelyek szerint a támadó távozni akar a manchesteri együttestől. A tréner, akinek ez volt az első sajtótájékoztatója, miután elfoglalta a kispadtól felállt Sir Alex Ferguson, azt mondta: Rooney az MU játékosa és az is marad.

  • Két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyar kerekesszékes vívók a varsói  Világkupa-verseny pénteki nyitónapján. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint a női tőrözők versengésében az A sérültségi kategóriában Krajnyák Zsuzsanna a második, Juhász Veronika a harmadik helyen végzett. A másik ezüstöt Dani Gyöngyi érdemelte ki, aki a B kategóriában zárt másodikként.

  • Hiába tűnt úgy, hogy a 2. kiemelt Andy Murray könnyű elődöntőre számíthat, a 24. kiemelt Jerzy Janowicz nagyon kemény ellenfélnek bizonyul a második wimbledoni elődöntőbenm, olyannyira, hogy az első szett rövidítését 7-2-re meg is nyerte. A skót ráadásul kettős hibával bukta az utolsó pontot. A sorsolás alapján Murray ezen a ponton akár Roger Federerrel vagy Rafael Nadallal is találkozhatott volna, de az már most biztos, hogy kemény estéje lesz.

  • Hét ország egyéni és csoportos versenyzői érkeztek Berlinbe, hogy részt vegyenek a pénteken kezdődött csizmahajító világbajnokságon. „A csizmahajítás technikája valahol a diszkoszvetés és a gerelyhajítás között van. A győztes dicsőséget, megbecsülést és érmet szerez magának" – mondta el Anita Otto, a világbajnokságot rendező Gib Gummi 03 Berlin nevű egyesület elnöke. Hivatalosan csak Finnországban került be a szabadidős tevékenység a csapatjátékok közé 1975-ben.

  • Djokovics a torna meccsén győzte le del Potrót

    A világelső Novak Djokovics alaposan megizzadt a nyolcadik kiemelt Juan-Martin del Potro ellen, akit 7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3-ra sikerült legyőznie 4 óra 43 perc alatt.

  • A 64 kilogrammos Nagy Bianka és a 81 kilós kategóriában szereplő Kovács Mária bejutott a szombati döntőbe a Keszthelyen zajló európai uniós női ökölvívó-bajnokságon. Az elődöntőben Nagy a német Cindy Rogge-ot győzte le 2-1-re, míg Kovács a holland Maxine Yvonne Koelemeis feledett diadalmaskodott ugyanilyen arányban.

  • A várakozásnak megfelelően könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi vízilabda-válogatott a kazanyi Universiadén. Az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékának honlapja szerint a szombati megnyitót megelőző napon a magyarok 17 góllal bizonyultak jobbnak Grúzia együttesénél.

    Magyarország-Grúzia 20-3 (6-0, 4-1, 7-0, 3-2)

  • A mezőny 3 km-rel a szakasz vége előtt fogta meg a háromfős szökevénycsoportot, a végén pedig a szlovák hajrázott a legjobban, 150 méterrel a cél előtt robbantott, Degenkolb és Bennati előtt ért célba.

    Az Orica-GreenEdge bringása, Daryl Impey megőrizte a sárga trikót, továbbra is ő vezet összetettben.

  • David Moyes, a Manchester United menedzsere sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a támadó a Manchester United játékosa, és az is marad.  "Egyre jobb formában van, alig várom, hogy újra együtt dolgozzunk" - mondta a korábbi Everton edző.

  • 7-6 Del Potro ellen.

  • Három szettlabdát hárított, 6-6 a harmadik szettben.

  • 6-5-re vezet.

  • Djokovics és Del Potro nem bír egymással a wimbledoni elődöntő második szettjében.

  • A kamionos-Eb a Red Bull Ringen folytatódik Ausztriában, az első szabadedzésen Kiss Norbert volt a leggyorsabb, a múlt hónapban először futamgyőztes Major Benedek a 7. lett.

  • És közben 3-3-ra áll a harmadik szettben Del Potro ellen a wimbledoni elődöntőben.

  • A Real Madridot 1992-1994 között irányító Benito Floro lett a kanadai válogatott új szövetségi kapitánya. A Madriddal spanyol kupát és szuperkupát nyerő szakember legutóbb 2012-ben dolgozott a marokkói Wydad Casablancánál. Floro legnagyobb sikerét 2004-ben érte el, amikor Intertotó-kupát nyert a Villarreal csapatával.

    A kanadai válogatott kispadján Stephen Hartot váltja, akit 2012-ben küldtek el, azóta Colin Miller és Tony Fonseca voltak az időszakos edzők, Miller két alkalommal is.

  • cikkünk a témában:

    Videón üzent a miskolci hokiedző

    Egyelőre csak képben és hangban, de bemutatkozott a jégkorong MOL Ligában szereplő Miskolci Jegesmedvék új kanadai vezetőedzője, Travis Young. A mindössze 30 éves tengerentúli szakember a csapat pénteki sajtótájékoztatóján a technika segítségével jelentkezett be. Elmondta, hogy három héttel ezelőtt még semmit nem tudott a magyar és miskolci hokisportról, azóta azonban már informálódott és megtudta, hogy a Mol Liga erős pontvadászat, a csapatokat jó játékosok alkotják, így számára megtiszteltetés, hogy a sárga-feketéknél dolgozhat majd. Támadó szellemű játékot kíván megvalósítani, mert az az elve, hogy csak a látványos és gólra törő hokival lehet a közönséget kiszolgálni.

  • A korábban az összetettben is vezető Jan Bakelants virtuálisan átvette a sárga trikót a Tour de France hetedik szakaszánn. Gautier-vel és Orizzal együtt halad, negyvenöt másodperccel van az összetettben vezető Darly Impey előtt.

  • A Serie A egyik legfiatalabb keretét szeretné összerakni a klub, hasonló rendszerben gondolkoznak, mint az Arsenal, a bajnoki cím lesz a cél, és mindenképp pótolni akarják Robinhót, mondta a klubvezető Adriano Galliani egy szponzori rendezvényen.

  • cikkünk a témában:

    Az EL-visszavágókat is közvetíti az M1

    Jövő csütörtökön az M1 tévécsatorna mindkét érdekelt magyar csapat, a Budapest Honvéd és Videoton FC visszavágóját is élőben közvetíti a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójából. A Videoton jövő csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzése előtt 17.30 órától indul az M1 műsora, míg a Budapest Honvéd 20.30 órakor lép pályára, a felvezető pedig már 20.15 órától látható lesz. Az első találkozó kommentátora Menczer Tamás, míg az utóbbié Knézy Jenő lesz. (MTI)

  • A remekül szerváló argetin 6-3-ra nyerte a második játszmát Djokovics ellen a wimbledoni elődöntőbe.

  • 4-3-ra vezet a wimbledoni elődöntő második játszmájában Djokovics ellen.

  • Voigt előtt ért fel elsőként, ő kapta az öt pontot. Az élen haladó szökevéycsoport előnye közel három perc, 87 km van még a szakaszból.

  • 3-2 Del Potro ellen a wimbledoni elődöntőben. Az elsőt 7-5-re nyerte a szerb.

  • Ribery és Contento a BL-címvédő csapat gyúróját szívatta az edzésen.

  • cikkünk a témában:

    A Bolzano is az EBEL-ben

    Az olasz HC Bolzano teljesítette a Fehérvárt is felvonultató osztrák jégkorongliga (EBEL) feltételeit. Hétfőn dől el hivatalosan, hogy a dél-tiroliak 12. csapatként csatlakozhatnak-e a mezőnyhöz. A bajnokságban jelenleg 11 klub érdekelt, mivel a horvát Medvescak Zagreb átlépett a nyílt orosz profiligába (KHL). Amint id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az MTI-nek pénteken elmondta: ők támogatják a Bolzano felvételét, amely akkor válik hivatalossá, ha a 11 résztvevő közül legalább nyolc beleegyezik ebbe.

    Az EBEL következő idénye szeptember 8-án rajtol. Amennyiben a Bozano felvételt nyer, akkor öt ország 12 csapata (Ausztria: Klagenfurt, Vienna Capitals, Black Wings Linz, Red Bull Salzburg, Villach, Graz 99ers, Dornbirn és Innsbruck - Szlovénia: Olimpija Ljubljana - Magyarország: Sapa Fehérvár AV19 - Csehország: Znojmo - Olaszország: HC Bolzano) küzd majd egymással. Az előző idény hajrájában a Bolzanót erősítette a magyar válogatott Ladányi Balázs, akinek jelenleg nincs érvényes szerződése.