Letette az esküt az EYOF-ra utazó csapat

2013.07.09. 14:34

Letették az olimpiai esküt az Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztiválra (EYOF) utazó magyar csapat tagjai. A keddi fogadalomtétel előtt az 1999-es hasonló viadalon öt aranyérmet nyert úszónő, Risztov Éva videóüzenetét tekinthette meg a MOM Kulturális Központ színháztermében az a 77 sportoló, aki szombattól jövő hét péntekig a hollandiai Utrechtben képviseli Magyarországot.

"Már felidézni sem tudom, mely számokban lettem első, de azt tudom, ezek a sikerek mekkora erőt, lökést adtak a későbbi karrieremhez" - mondta a barcelonai vizes világbajnokságra készülő, tavaly Londonban 10 kilométeren olimpiai bajnok Risztov, aki ez után az eskü szövegét is előmondta a versenyzőknek.

Az idei eseményen először szerepel a női kézi- és kosárlabda-válogatott, így a nyolc sportág közül egyedül röplabdában nem lesz magyar résztvevő.

"Egy sikeréhes, szerethető csapat utazik ki Hollandiába, és azt kívánom minden versenyzőnknek, hogy egy sikeres és még szerethetőbb csapat térjen majd haza" - fogalmazott Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, aki ugyanakkor nem bocsátkozott esélylatolgatásba.

Az eskütétel után a MOB és a Samsung Magyarország újabb, négy évre szóló együttműködési szerződést írt alá. Az Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztivált idén tizenkettedszer rendezik meg. A 15-17 éves sportreménységek versenyének 2017-ben Győr ad otthont.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla