Felgyújtotta villáját, Bayern-ifiedző lett

2013.07.10. 21:29

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • hogy nem lett 20 másodpercen belüli eredmény férfi 200 méteren, de az olimpiai harmadik Warren Weir így is minden idők legjobb magyarországi eredményét érte el. Nagy hajrában, hat századdal verte Jason Youngot. Ezzel a számmal véget is ért a Gyulai Memorial.

  • az idén második legjobb időt futó Barbara Pierre nagyonjól kapta el a rajtot, de féltávnál már mellette volt az idei leggyorsabb, Kelly-Ann Baptiste, aztán nagyon messziről jőve már velük volt az sérülése miatt 2013-ban alig versenyző Carmelita Jeter, majd lehajrázta őket. 11.07-tel nyert, a másik kettő 11.15.-tel ért célba. A célfotó Baptiste második helyét hozta ki.

  • Az orosz olimpiai bajnok 800-as arról ismert, hogy az első körben a többiekhez képest szinte kocog, majd a második körben a nagy hátrányból is képes elsőként bejönni. A taktika első felét most is hibátlanul végrehajtotta, 600-on még az utolsó helyen állt, de már kevés volt a dobogóhoz is, csak hatodik lett. A futamot meglepetésre a belorusz Anyisz Anyanyenko nyerte 1:44.43-mal, és ez a legjobb 800-as idő, amit  valaha Magyarországon futottak.

  • a rasztahajú Jason Richardson nagyon jól jött a végén, de egy századdal kikapott a 13.27-et futó Andrew Riley-tól. Baji Balázs 4., Kiss Dániel 6.

  • mégis itt van a100 méter világbajnoka, aki sérülés miatt korábban lemondta az indulást. Egy nyitott sportkocsiban hozzák be a stadionba, majd elmondta, hogy a szép lányok miatt van itt, és nagyon szeretne jövőre itt futni.

  • 37 évesen is energiabomba, a rajtgépből óriási sebességgel lő ki, és a kezdősebessége elég ahhoz, hogy megőrizze előnyét. 9.97-tel pedig beállította egyéni legjobbját, amit a múlt héten futott Lausanne-ban.

  • Hihetelen szoros versenyt hozott a férfi hármasugrás, némileg meglepetésre a kubai Pedro Pablo Pichardo nyerte 17,18-cal. Egy centivel verte a világbajnoki második Will Claye-t, és még eggyel a világbajnok Christian Taylort. Pedig utóbbinak szinte hazai pálya volt a Puskás Stadion, miután közölte, hogy a Gyulai Memorial a kedvenc versenye melléálltak a magyar szurkolók.

  • Két magyar atlétikai döntős az Universiadén

    A súlylökő Márton Anita és a magasugró Szabó Barbara egyaránt bejutott a döntőbe a Kazanyban zajló 27. nyári Universiade szerdai versenynapján. Az egyetemi és főiskolai sportolók legnagyobb világversenyének hivatalos honlapja szerint Márton 17,45 méteres lökésével, míg Szabó 1,84 méteres ugrásával jutott be a fináléba.

  • Újra lesz Heritage Classic

    Harmadszor rendezik meg a Tim Horton Heritage Classic-et az NHL történetében. A sorozatban szabadtéren és kanadai NHL csapatok játszanak egymással. 2014. március 2-án a Vancouver Canucks az Ottawa Senators fogadja majd a BC Place-ben. A több mint 54 ezer nézőt befogadó létesítmény a BC Lions CFL-es (Kanadai Football League) és a Vancouver Whitecaps MLS-es labdarúgócsapat otthona. Az első Heritage Classicot 2003-ban a Montreal és az Edmonton játszotta, 2011-ben megint a Canadiens, ezúttal a Calgaryval csapott össze. A BC Place-ről tudni kell, hogy rossz idő esetén a teteje behúzható, itt rendezték a 2010-es téli olimpia nyitó- és záróünnepségét.

  • a jamaicai atléta végig nagyon jó ritmusban futott, de az utolsó százat a belorusz Ilona Usovics futotta legfélelmetesebbre, ezzel jött be a harmadik helyre.

  • ennyivel nyerte Muhammad Dalilah a 400 méteres női gátfutást, pedig az utolsó két akadályt elég rosszul vette, de még így is lefutotta Ristananna Tracey-t.

  • A stuttgarti és a bastadi tenisztorna eredményei

    A francia Gael Monfils és a második helyen kiemelt német Philipp Kohlschreiber is nyolc közé jutott a 467 800 euró (138 millió forint) összdíjazású, stuttgarti salakpályás férfi tenisztorna szerdai játéknapján.

    Nyolcaddöntő:

    Monfils (francia)-Mayer (német, 6. 6:3, 6:0

    Kohlschreiber (német, 2.)-Langer (német) 7:5, 6:2

    Kiesett a negyedik helyen kiemelt spanyol Tommy Robredo a svédországi Bastadban zajló, 433 770 euró (128 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán, ugyanis két játszmában kikapott honfitársától, Albert Ramostól a szerdai nyolcaddöntőben.

    Nyolcaddöntő:

    Monaco (argentin, 3.)-Laaksonen (svájci) 6:4, 6:2

    Ramos (spanyol)-Robredo (spanyol, 4.) 6:3, 6:4

    Dimitrov (bolgár, 5.)-Volandri (olasz) 2:6, 6:1, 6:4

    Berlocq (argentin)-Kavcic (szlovén) 7:5, 6:3

  • Farkas Adél aranyérmes az ifjúsági úszó Eb-n

    Farkas Adél aranyérmet nyert szerdán a poznani ifjúsági úszó Európa-bajnokság női 400 m vegyes számában. Kiss László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a magyar versenyző 4:44.79 perces idővel diadalmaskodott a kontinensviadal nyitónapján. Rajta kívül szintén dobogóra állt Kiss Nikolett, aki női 800 m gyorson 8:43.07 perccel harmadik lett.

  • Így már érthető, hogy miért nem méreti le utolsó dobását és jön ki ünnepeltetni magát a dobóketrecből.

  • Nem a favorit nyert, de ugandai győztese lett az akadályfutásnak. Kiplagat helyett az utolsó körben a vizesároknál előnyt szerzett Araptany ért célba elsőként 8:16.43-as idővel. Második a kenyai Clement Kimutai Kemboi lett.

  • A Gyulai Memorial kalapácsvető számát Pars Krisztián első négy kísérletének bármelyikéből megnyerte volna, de a negyedikkel az eddigi versenycsúcsot is megdöntötte, 80,73 méteres dobásával simán vezet is Kozmus előtt.

  • Bukta Ágnes kiesett

    A szabadkártyával induló Bukta Ágnes két sima szettben kikapott a harmadik helyen kiemelt román Simona Haleptől a 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében. A 19 éves magyar teniszező - aki hétfőn élete első WTA-mérkőzésén három szettben búcsúztatta a cseh Zahlavovát - mindössze két játékot nyert. Bukta szerdán párosban, Jani Réka Luca oldalán lesz érdekelt.

    Nyolcaddöntő: Halep (román, 3.)-Bukta Ágnes 6:1, 6:1

  • A Lazio és a Genoa érintett az olasz bundabotrányban

    Az élvonalból a Lazio és a Genoa, továbbá a másodosztályú Lecce érintett az olasz futball bundabotrányának legújabb fejezetében. Az olasz szövetség szerdán a három klub mellett nyolc játékost gyanúsított meg a 2011 májusában lejátszott két első osztályú bajnoki mérkőzés eredményének manipulálásával. Köztük van a Lazio csapatkapitánya, Stefano Mauri is. A másik hét érintett labdarúgó Mario Cassano, Carlo Gervasoni, Omar Milanetto, Alessandro Zamperini, Massimiliano Benassi, Antonio Rosati és Stefano Ferrario.

    Amennyiben a vádak beigazolódnak, a futballisták hosszú eltiltásra, míg a klubok akár pontlevonásra számíthatnak. Az ügyész Maurira például ötéves eltiltást kért. A gyanú szerint a Lazio-Genoa (4-2) és a Lecce-Lazio (2-4) találkozók eredményeit befolyásolták csalással.

  • Továbbjutott a női kosárválogatott az Universiadén

    A magyar női egyetemi kosárlabda-válogatott 80-67-re legyőzte a kínai csapatot szerdán a kazanyi Universiadén, ezzel bejutott a torna negyeddöntőjébe. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a mérkőzésen - amely előtt mindkét együttesnek egy-egy győzelem és vereség volt a mutatója - a két válogatott szinte végig fej-fej mellett haladt, az utolsó két negyedben azonban a magyarok a maguk javára fordították a meccset.

  • A Törökországban zajló labdarúgó U20-as világbajnokság első elődöntőjében a franciák 2-1-re győzték le Ghánát. A másik ágon Irak és Uruguay játszik majd.

  • Jacques Rogge kiállt Blatter mellett

    Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a jövő évi brazíliai labdarúgó-világbajnokság és a 2016-os riói nyári játékok hatalmas rendezési költségei később megtérülnek. A milliárddolláros beruházások elleni tüntetésekkel és tömeges tiltakozásokkal kapcsolatban a belga sportvezető azt mondta, az elköltött pénz óriási infrastrukturális fejlődést eredményez majd Brazíliában.

  • A magyar teniszező a második körben 1:6, 6:4, 7:6-ra verte a 7. kiemelt spanyol Torro Flort és bejutott a nyolc közé a budapesti WTA versenyen.

  • cikkünk a témában:

    Sokszoros válogatott hokis Újpesten

    A jégkorong MOL Ligában szereplő Újpest együttesében folytatja pályafutását Horváth András. A 225-szörös válogatott védő - aki áprilisban a budapesti divízió I-es világbajnokságot követően jelentette be, hogy nem szerepel többet a nemzeti együttesben - szerdán írta alá szerződését a fővárosi klubnál. A 37 éves Horváth 1994 és 2005 között Dunaújvárosban játszott, majd két idényt nevelőegyesületénél, az Újpestnél töltött, az elmúlt hat évben pedig az osztrák élvonalban érdekelt Sapa Fehérvár AV 19 csapatát erősítette.

  • Martin űridejével Froome sem bírt

    Christopher Fromme egy újabb lépéssel közelebb került a Tour de France megnyeréséhez. A 11. szakaszon meg sem tudták közelíteni az összetettben rá veszélyes versenyzők, de a etapgyőztes Tony Martintól még ő is kikapott. Alberto Contador a szakaszon még az első tízbe sem került be.

  • A Tour de France országúti kerékpáros körverseny összetettjében élen álló Chris Froome 2016-ig meghosszabbította szerződését a Sky csapatánál. A 28 éves brit kerekes eredeti megállapodása 2014-ig szólt, ezt toldották meg szerdán további két esztendővel a felek. Froome 2011-ben a Vuelta a Espanán, tavaly pedig a Touron lett második, míg idén a pireneusi szakaszok után egyértelmű esélyese a franciaországi viadalnak, ugyanis közel másfél perc előnnyel vezet.

  • A 3. kiemelt esett ki a stuttgarti tenisztornán

    A harmadik helyen kiemelt francia Jeremy Chardy, valamint a nyolcadikként rangsorolt szlovák Martin Klizan is búcsúzott a 467 800 euró összdíjazású, stuttgarti salakpályás férfi tenisztorna szerdai nyolcadöntőjében.

    Nyolcaddöntő: Berrer (német)-Chardy (francia, 3.) 6:2, 6:7 (1-7), 6:3, Bautista (spanyol)-Klizan (szlovák, 8.) 6:7 (3-7), 6:1, 6:4

  • cikkünk a témában:

    A fallabdás Török András is kijutott a Világjátékokra

    Szombati Edina után újabb fallabdás jutott ki a Világjátékokra. A nem olimpiai sportágak világversenyén Török András is pályára léphet – erősítette meg a hírt Képes Gábor, a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség főtitkára. A nyolcszoros magyar bajnok Török, akárcsak Szombati Edina, szabadkártyával vehet részt a kolumbiai játékokon. „Jó formában érzem magam, már csak egy szerencsés sorsolás kellene. Titkon bíztam benne, hogy meglesz ez az indulási jog, és nagyon örülök, hogy a magyar csapat tagja lehetek” – mondta Török. A versenyek július 25-én kezdődnek és augusztus 4-ig tartanak Kolumbia harmadik legnagyobb városában, Caliban.

  • Eldőlt, hogy 2014-ben Lengyelországba is ellátogat a WRC, azaz a rali-világbajnokság. Ez nem azt jelenti, hogy az eddigi 13-ról növelik a futamok számát, sőt még az is elképzelhető, hogy eggyel kevesebb verseny lesz. A lengyelek mellett Brazília és Kína is kandidált, végül a lengyelek nyertek, ahol 1973-ban és 2009-ben már rendeztek vb-futamot. A lengyelek esélyét növelte Robert Kubica részvétele a WRC-ben. Idén Lengyelország az ERC-ben, azaz Európa-bajnokságon rendez majd versenyt szeptemberben.

  • A Tottenham minden erőt megmozgat, hogy megszerezze az AS Roma bosnyák középpályását, Miralem Pjanicsot. A Spurs már konkrét ajánlattal is előállt, a hírek szerint a Barcelona is szívesen látná a 23 éves futballistát.

  • A Radio Globo hozta le a történetet, mely szerint Pep Guardiola Neymar apját próbálta meggyőzni, hogy fia ne a Barcelonát válassza, hanem a Bayern Münchent.

    Guardiola állítólag azzal indokolt, hogy a németeknél igazi világsztár lesz, viszont a Barca-edző Tito Vilanova nem tudja majd megfelelően együtt játszatni Messivel.

    Vilanova évekig dolgozott együtt Guardiolával a Barcánál, ő lett az utódja a kispadon.