Törökék 7300 méteren a Himalájában

2013.07.16. 20:51

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szerdától kaphatók a jegyek a magyar-csehre

    Szerda reggel 9 órától indul a jegyértékesítés a magyar futballválogatott augusztus 14-ei felkészülési mérkőzésére, amelyen a cseh csapat lesz az ellenfél a Puskás Ferenc Stadionban.


  • Levadia Tallinn (észt)-Pandurii Targu Jiu (román) 0-0. A sorozatban érintett magyar csapatok, a Debrecen és a Honvéd csütörtökön lép majd pályára.

  • Böde Dániel második félidőben szerzett góljával a Fradi legyőzte az angol másodosztályú Leeds Unitedet a szlovéniai Muraszombaton rendezett felkészülési meccsen. Pályára lépett az új igazolás, a holland Tuyp is.

    Állítólag balhé is volt a mérkőzés előtt. Egy angol szakíró twitterén azt írta, a fradisták a rendőrökkel verekedtek össze, míg egy magyar ultracsoport oldala szerint Fradi-drukkerek egy csoportja betört a stadionba, emiatt volt kisebb felfordulás.

  • A kazah Sajtyor Karagandi egy góllal verte idegenben a tavaly BL-csoportkörbe jutott BATE Boriszovot, a Dinamo Tbiliszi pedig hat góllal ütötte ki feröeri ellenfelét a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

    BATE Boriszov (fehérorosz)-Sahtyor Karagandi (kazah) 0-1 (0-0)
    Viktoria Plzen (cseh)-Zeljeznicar (bosnyák) 4-3 (0-0)
    Dinamo Tbiliszi (grúz) - EB/Streymur (feröeri) 6-1 (2-1)

  • Ezüstérmes a női vízilabdacsapat az Universiadén

    A magyar női vízilabdacsapat ezüstéremmel fejezte be szereplését az oroszországi Kazanyban zajló 27. nyári Universiadén, miután a keddi döntőben 18-11-re kikapott házigazdák válogatottjától.


  • Böde góljával 1-0-ra állnak az angol másodosztályú Leeds United ellen a második félidő közepén, az Újpest a belga Mechelen ellen játszik felkészülési mérkőzést fél nyolctól.

  • A Paris Saint-Germain 64 milliórt vásárolt új csatárát Cristiano Ronaldo, Zidane, Ibrahimovic és Kaka előzi a listán.

    1. Cristiano Ronaldo (Manchester United-Real Madrid, 2009) 94 millió euró
    2. Zinedine Zidane (Juventus-Real Madrid, 2001) 71,5
    3. Zlatan Ibrahimovic (Internazionale-FC Barcelona, 2009) 69
    4. Kaká (AC Milan-Real Madrid, 2009) 65
    5. Edinson Cavani (SSC Napoli-Paris St. Germain, 2013) 64
    6. Luis Figo (FC Barcelona-Real Madrid, 2000) 61,5
    7. Radamel Falcao (Atlético Madrid-AS Monaco, 2013) 60
    8. Fernando Torres (Liverpool-Chelsea, 2011) 58,5
    9. Neymar (FC Santos-FC Barcelona, 2013) 57
    10. Hulk (FC Porto-Zenit, 2012) 55

    (MTI)

  • A Nemzeti Sport Online egy angol szakíró twitter oldala alapján azt írta, a Ferencváros-szurkolók összecsaptak a rendőrökkel a Muraszombaton megrendezett FTC–Leeds United meccs előtt.

    A csakfoci online közvetítése nem tud a balhéról, arról számoltak be, hogy az első félidő hajrájában egy ferencvárosi drukker bedobott a pályára egy széket.

    A mérkőzést ezer néző előtt rendezik, az angol csapat és a Ferencváros is több száz szurkolóval képviselteti magát.

  • Nem igazol többet a Bayern München

    Thiago Alcantara megszerzése után nem tervez több igazolást ezen a nyáron a Bajnokok Ligája-győztes, német bajnok és kupagyőztes Bayern München labdarúgócsapata.

  • A dunaújvárosi Pupp Réka a 48 kg-os súlycsoportban egész nap magabiztosan versenyzett és a döntőben a bolgár Betina Temelkova sem tudta megállítani. A 16-os tábla tetejéről indult magyar lány először egy svédet intézett el és a fináléban a legjobbkor, egy-egy intés után, a hosszabbításban tudott akciót csinálni. Az ASE Paks judósa, Braun Ákos tanítványa tavaly harmadik lett a korosztályos Európa-bajnokságon, most pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el az aranyéremmel.

    Az úszóknál 400 méter vegyesen Sztankovics Dóra 4:59.73-mal bronzérmet nyert egy brit és egy orosz lány mögött, Abbie Wood rajt-cél győzelmet aratott, de igazából mellen robbantott. 200 méter pillangón Slezák Vivien parádés hajrával, 2:17.83-mal 4. lett. Szintén lemaradt a dobogóról Vallér Bence, aki 4:29.81-gyel negyedikként csapott célba 400 méter vegyesen.

  • Marosi Ádám arany-, Kasza Róbert pedig ezüstérmet nyert a lengyelországi Drzonkówban zajló öttusa Európa-bajnokság keddi, férfi versenyében.

    A Marosi Ádám, Kasza Róbert, Demeter Bence összeállítású magyar csapat is aranyérmet nyert.

  • A francia bajnok formálisan is bejelentette Edinson Cavani szerződtetését, a 26 éves uruguayi támadóért 64 millió eurót fizettek az olasz Napolinak. Cavani a kilences számú mezt kapta.

    A játékos bemutatása másfél órát csúszott, emiatt az egyik olasz sportcsatorna látványosan kivonult a PSG sajtóterméből, és nem közvetítette az eseményt, írja a francia L'Equipe.

  • A Movistar-kerékpáros nyerte a Tour de France keddi szakaszát, több száz méterrel üldözői előtt ért célba. Az összetettben vezető Chris Froome-ot Contador többször is támadta az etap utolsó hegyén, de végül nem tudták leszakítani.

  • Letették az esküt a Világjátékokra utazó magyarok

    Ünnepélyesen fogadalmat tettek kedden délután a kolumbiai Caliban sorra kerülő IX. Világjátékokra utazó magyar sportolók.


  • Török Zsolt és társai felértek a hétezerháromszáz méteren fekvő ötös táborba a Nanga Parbaton, tájékoztatott a 4bakancs. Az expedíció korábban már egyszer visszaereszkedett az erős szél miatt, ami most gátolja az előrehaladást.

    Holnap reggel, annak függvényében, hogy milyen erős szél van a fiúk feljebb indulnak, és egy köztes tábort fognak még a csúcs alatt felhúzni, hogy 18-án elindíthassák a csúcsmászást.

    A köztes táborra azért van szükség, mert igen nagy a távolság az 5-ös tábor és a csúcs között és a visszaútra is gondolni kell. Nappali fénynél szeretnék az utolsó traverzet megejteni, és még ha este is indulnának nem érnének vissza világosban az 5-ös táborba.

  • Kapós az Everton középpályása, Marouane Fellaini. A hírek szerint a Manchester United és az Arsenal is ajánlatot tett a belga válogatott futballistáért.

  • Délelőtt B. Csabát, a Kecskemét futballistáját az edzésről vitték el, később a Közponi Nyomozó Főügyészség N. Norbertet, az Eger játékosát is letartóztatta. N. Norbert ellen a vád: 2013. április 26. és május 25. között öt, az Egri FC által játszott NB I.-es meccs manipulálásában vett részt.

  • Látogatottsági rekordokat döntenek eddig a női labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései Svédországban. A legtöbb nézőt eddig természetesen a házigazdák Dánia elleni nyitómeccse vonzotta, amelyre több mint tizenhatezren látogattak ki. A Németország–Hollandia összecsapásra 8861-en mentek ki, ennyien pedig még egy női kontinenstornán nem látták még a helyszínen olyan csapatok mérkőzését, amelyen nem a házigazda volt az egyik szereplő. Összességében az eladott jegyek számában is rekordot értek el a szervezők, eddig 129 ezer volt a legtöbb eladott tikett a négy évvel ezelőtti finnországi Eb-n, ezt már hatezerrel felül sikerült múlni most Svédországban.

  • A kalapácsvető Bácskay Zsófia és a futó Tóth Lili Anna után kedden a cselgáncsozó Pupp Réka is aranyérmet szerzett az utrechti Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint a dunaújvárosi versenyző a 48 kilogrammos súlycsoportban egész nap magabiztosan versenyzett, és a döntőben a bolgár Betina Temelkova sem tudta megállítani. Az Atomerőmű SE sportolója, a 2005-ben világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa tavaly harmadik lett a korosztályos Eb-n, s most pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el. Pupp az EYOF történetének 56. magyar aranyérmét szerezte meg. A 15-17 éves sportreménységek hollandiai versengésén 77 sportoló képviseli a magyar színeket.

  • Az olasz rendőrség nyomozást indított a doppingellenőrzésen megbukott két jamaicai sprinter, Asafa Powell és Sherone Simspon ellen. A rendőrök hétfőn, egy nappal a két futó esetének nyilvánosságra kerülése után tartottak házkutatást a jamaicaiak Lignano Sabbiadoróban található edzőtáborában. Akkor több szert is lefoglaltak, ám hétfőn még csak annyit közöltek, hogy az anyagokat elküldték bevizsgálásra, s még nem indítottak nyomozást, őrizetbe vételre sem került sor. Kedden délután aztán bejelentették, hogy Powell, Simpson és erőnléti edzőjük, a kanadai Christopher Xuereb ellen is eljárást indítanak az olasz doppingtörvény megsértése miatt. Az udinei ügyészség a törvény tiltott szer birtoklására vagy használatára vonatkozó passzusa alapján kezdeményezte a nyomozást.

  • cikkünk a témában:

    Szerdától kajak-kenu válogató

    Az 1000 méteres férfi kajaknégyesek küzdelmével már szerdán délután megkezdődik Szegeden a kajakosok és kenusok idei második válogatóversenye, amelyen a világbajnoki csapatba kerülés lesz a tét. Az év fő versenyét augusztus 29. és szeptember 1. között rendezik a németországi Duisburgban. A nyitónapi egy döntő után csütörtökön négy, pénteken nyolc, a szombati zárónapon pedig tíz döntőt rendeznek a Maty-éren.

  • A Barcelona edzője sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy játékosa sem és a klub sem szeretné, ha Cesc Fabregas a Manchester Unitedbe igazolna. Vilanova még a Peg Guardiolával kapcsolatos dolgokról beszélt, némi iróniával jegyezte meg, hogy a műtétje előtt kétnaponta meglátogatta, utána viszont egyszer sem ment be hozzá a Barca korábbi edzője, akire most is úgy tekint, mint a barátjára.

  • Emanuele Giaccherini a Juventustól a Premier League-s klbhoz szerződött. A 28 éves, válogatott középpályás négy évet írt alá Paolo Di Canio csapatához. Giaccherini két bajnoki aranyat nyert a Juventusszal, 14-szerepelt a válogatottban, ott volt a 2012-es Eb-n is.

  • Selejtezős teniszezők sikere Hamburgban

    Az egyaránt selejtezőből érkező argentin Federico Delbonis, valamint a szlovén Blaz Kavcic is bejutott kedden a második fordulóba a Hamburgban zajló 1,1 millió euró összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

    1. forduló (a 32 közé jutásért): Haase (holland)-Schwartzman (argentin) 7:6 (7-3), 4:6, 7:5, Kavcic (szlovén)-Hanescu (román) 4:6, 6:4, 6:1, Delbonis (argentin)-Reister (német) 6:3, 6:3, Garcia-Lopez (spanyol) - Gimeno-Traver (spanyol) 6:3, 6:3

  • A londoni olimpia 800 méteres síkfutásának aranyérmese sérülés miatt lépett vissza a moszkvai atlétikai-világbajnokságtól. A vb-címvédő és olimpiai bajnok középtávfutó edzője, Colm O'Connell kedden elmondta, hogy tanítványának jobb térde sérült. Jelezte, hogy Rudisha májusban, a New York-i Gyémánt Liga versenyen érzett először fájdalmat a térdében, és utána hat hetet teljesen kihagyott. A világrekordot 1:40.91 perces eredménnyel tartó atlétát Németországban kezelték, edzője tájékoztatása szerint állapota már sokat javult, de nem lenne elegendő ideje felkészülni a vb-re.

  • cikkünk a témában:

    Lékó szerint jó eredmény a harmadik hely

    Nagyon jónak nevezte pekingi szereplését Lékó Péter, aki egyedüli veretlenként a holtversenyes harmadik helyen végzett a sakk Grand Prix-versenyen.

    "Az utolsó meccset egy nagyon kreatív játékossal, a torna egyes számú kiemelt versenyzőjével játszottam, aki világossal rendkívül veszélyes. Az elméleti párharcot azonban sikerült megnyernem, hiszen sötéttel értem el döntetlent" - mondta már felszabadultan a magyar nagymester a versenynek otthont adó Kínai Sakkszövetség székházában, az MTI tudósítójának.

  • A 25. születésnapján hosszabbított a Barcelona egyik alapembere. Sergio Busquets további öt évig marad a katalán futballklub játékosa, ezt a csapat hivatalos honlapján jelentették be.

  • A Manchester United a napokban 30 millió eurós ajánlatot tett a barcás Cesc Fabregasért, de Tito Vilanova kedd délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, játékosa nem megy sehova.

    Cesc azt mondta nekem, hogy maradni akar. Nem szeretne váltani a pénzért, vagy azért, hogy többet játszhasson. Tisztában van vele, hogy meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, így sem akar elmenni. Nem aggódom miatta.

    Ha Fabregas valóban marad, akkor a Manchester United újabb barcás célpontját bukja, a múlt héten a Bayern München elvitte előlük Thiagót.

  • Teljesült a szegedi kézisek óhaja

    A macedón Metalurg Szkopje elleni oda-visszavágós párharcban dől el, hogy a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata feljut-e a Bajnokok Ligája 24-es főtáblájára. Az európai szövetség kedden délben hozta nyilvánosságra, hogy a csődbe jutott spanyol Atlético Madrid visszalépése miatt átalakítja a selejtező rendszerét. A Szeged eredetileg a Szkopjével, valamint a francia Montpellier-vel és a lengyel Wisla Plockkal szerepelt volna azonos csoportba, és csak a négyes győztese került volna a BL főtáblájára. Most elegendő egy párharcot megnyerni a 24 közé kerüléshez.

  • Három évig és hat hónapig nem védhet Jean Francois Gillet, a Torino belga kapusa, akit bundázás miatt tiltottak el. A válogatottban is szereplő játékost még a Bari játékosaként befolyásolt meccseket, a vád szerint a 2008 májusi Treviso elleni 0-1-s, és a 2009 májusi Salernitana elleni 3-2-s meccsel kapcsolatban találták bűnösnek. Ugyanennek a pernek a keretében kapott tizenhat hónapos eltiltottást Davide Lanzafamét, a tavasszal a Bp. Honvédban futballozó olasz támadó is.